Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” MI jaunuzņēmumā “Anthropic” investēs līdz 4 miljardiem ASV dolāru

    Jaunākie raksti

    Nevar nepamanīt, ka šobrīd mākslīgā intelekta (MI) jomā norit spraiga sacensība, “Microsoft”, “Meta”, “Google”, “Nvidia” un citām kompānijām cenšoties radīt precīzākos, ātrākos un labākos risinājumus. Šīs sacensības gatavojas saasināt “Amazon“, kas pirmdien paziņojis, ka plāno investēt līdz četriem miljardiem ASV dolāru perspektīvajā MI startapā “Anthropic”.

    “Amazon” informējis, ka sākotnēji plāno ieguldīt 1,25 miljardus USD, taču darījuma ietvaros e-komercijas gigants ir piekritis “Anthropic” investēt līdz četriem miljardiem dolāru. “Amazon” šajā jaunuzņēmumā, ko dibinājuši bijušie “OpenAI” darbinieki un kas izstrādā MI pamata sistēmas un lielo valodu modeļus, acīmredzot saskata lielu potenciālu.

    Reklāma

    “Anthropic” šī mēneša sākumā paziņoja par sava pirmā klientiem paredzētā premium  abonēšanas plāna izlaišanu, kas ļaus izmantot MI teksta analīzes čatbotu “Claude 2”. Taču uzņēmuma plānos jau ir nākamās paaudzes risinājums ar iespējamo nosaukumu “Claude-Next”, kas varētu būt 10 reizes spējīgāks par šī brīža jaudīgāko MI risinājumu.

    Jāpiezīmē, ka “Anthropic”, kura investoru vidū ir arī “Google”, “Salesforce”, “Zoom”, šobrīd kopumā piesaistījis 2,7 miljardus ASV dolāru. Nākamo divu līdz trīs gadu laikā startaps kopumā plāno piesaistīt vēl piecus miljardus dolāru. Šī gada maijā uzņēmums tika novērtēts piecu miljardu dolāru apmērā

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma