Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon Alexa” balss asistents beidzot iegūs mākslīgā intelekta spējas

    Jaunākie raksti

    Ar saviem rudens labumiem aizvakar, 20. septembrī, dalījies “Amazon“, kas “Amazon Devices and Services event” pasākuma ietvaros iepazīstināja ar virkni jaunumiem un uzlabojumiem savā ierīču un pakalpojumu ekosistēmā. Viens no ievērojamākajiem –  “Amazon” balss asistents Alexa beidzot tiks pie mākslīgā intelekta (MI) spējām, kas padarīs to līdzīgāku “ChatGPT” čatbotam.

    Kompānija norāda, ka balss asistentā iestrādās lielo valodu modeli. Tas ļaus aktivizēt jauno funkciju “Let’s Cgat”, kas atdarina “ChatGPT” sniegto pieredzi un sniegs ātrāku, reālistiskāku un jēgpilnāku saziņu. Lietotājs varēs netraucēti sarunāties ar Alexa un uzdot jautājumus par jebkādu interesējošu tēmu. Taču pie tā Alexa sniegums neapstājas. Lietotājs balss asistentam varēs palūgt arī izdarīt dažādus darbiņus, piemēram, uzrakstīt e-pastu.

    Reklāma

    Vēl viens būtisks jaunums – Alexa spēs pielāgot savas atbildes, pamatojoties uz lietotāja sarunas veidu un stilu, kā arī emocijām, jokiem, vēlmēm utt. Uzlaboti valodu apguves modeļi arī ļaus Alexa atcerēties iepriekšējās sarunas un uz tām balstīt turpmāko komunikāciju ar lietotāju.

    “Amazon” pagaidām neatklāj, kad pie lietotājiem nonāks jaunā Alexa versija ar MI funkcijām, taču norādīja, ka ASV “drīzumā” būs pieejamas bezmaksas priekšskatījuma iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma