Web Analytics
More
    Reklāma

    “Anthropic” saka, ka tā jaunākais MI robots var pārspēt “Gemini” un “ChatGPT”

    Jaunākie raksti

    Šobrīd norit aktīva sacensība, kurš uzņēmums izstrādās šī brīža jaudīgāko un spējīgāko mākslīgā intelekta (MI) risinājumu. Spēlē iesaistījušies ne tikai tehnoloģiju milži, bet arī mazāk zināmie uzņēmumi, kuri labi pierāda, ka nav ar pliku roku ņemami. Viens no tiem ir MI jaunuzņēmums “Anthropic“, ko dibinājuši vairāki bijušie “OpenAI” darbinieki un kas apgalvo, ka tā jaunākais MI čatbots var pārspēt “Google Gemini” un “ChatGPT” robotus.

    “Anthropic” uzsver, ka tā jaunākā MI modeļu saime “Claude 3” darbojas tikpat labi vai labāk nekā vadošie “Google” un “OpenAI” MI modeļi. Atšķirībā no iepriekšējām versijām, “Claude 3” ir arī multimodāls, kas nozīmē, ka tas atbalsta gan teksta, gan attēlu vaicājumus.

    Reklāma

    Turpinot par jaunā MI modeļa uzlabojumiem, “Anthropic” norāda, ka “Claude 3” spēs atbildēt uz vairāk jautājumiem, sapratīs garākus vaicājumus, sniegs precīzākas atbildes, kā arī atbildēs teju tūlītēji arī uz sarežģītākiem pieprasījumiem. “Claude 3” MI modeļu saimē ietilpst: “Claude 3 Haiku”, “Claude 3 Sonnet” un “Claude 3 Opus”. Pēdējais no tiem – “Opus” – ir “Anthropic” lielākais un gudrākais modelis. Uzņēmums informē, ka gan “Sonnet”, gan “Opus” tagad ir pieejami vietnē claude.ai un tā API. Drīzumā tiem tiks pievienots arī “Haiku”. Visus šos trīs MI modeļus var integrēt čatbotos, kas, pēc “Anthropic” teiktā, padarīs to par vienus no gudrākajiem šobrīd esošajiem robotiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Leo
    06.03.2024 12:01

    Gribu paņemt pro, bet man visu laiku rāda Invalid country lol. Šis ir labs, bet tā web lapa….

    Raimis
    07.03.2024 13:31

    Normāls ātrums teksta apstrādē. Žēl, ka ir limiti un nevar Pro paķert. ChatGPT4 salīdzinoši velkas kā gliemezis.

    Reklāma