Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanādas policija aizturējusi pusaudzi, kurš sarīkojis vērienīgu kriptovalūtas zādzību

    Jaunākie raksti

    Kanādas policija paziņojusi, ka nesen arestējusi pusaudzi, kurš, ļoti iespējams, no kādas personas ASV nozadzis kriptovalūtu aptuveni 36,5 miljonu ASV dolāru vērtībā. Saskaņā ar varasiestādēm, šī varētu būt visu laiku vērienīgākā kriptovalūtu zādzība, kurā iesaistīta tikai viena persona.

    Lai īstenotu šo noziegumu, vainīgais veicis kriptovalūtas īpašnieka telefona SIM kartes maiņas uzbrukumu. Šādā veidā incidenta upura telefona numurs ticis nozagts un izmantots, lai pārtvertu divfaktoru autentifikācijas pieprasījumus, kas deva iespēju piekļūt aizsargātajiem kontiem.

    Reklāma

    Atklāts, ka daļa no nozagtās kriptovalūtas izmantota, lai iegādātos “retu” tiešsaistes spēļu lietotājvārdu. Tas galu galā arī uzvedināja varasiestādes uz īstajām pēdām un ļāva identificēt vainīgo. Aizturot pusaudzi, policijai izdevās konfiscēt 5,5 miljonus ASV dolāru, kas bija palikuši no nozagtās kriptovalūtas.

    Šis gads kopumā bijis diezgan aktīvs kriptovalūtu zādzībās un krāpniecībā. Piemēram, jūnijā investori Dienvidāfrikā zaudēja gandrīz 3,6 miljardus dolāru bitkoinos, kad nozuda viens no valsts lielākās kriptovalūtu biržas dibinātājiem. Tajā pašā mēnesī Lielbritānijā tika konfiscēti aptuveni 158 miljoni dolāru dažādās digitālajās valūtās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.11.2021 13:37

    Un par atlikušo summu džeku vajadzēja iztirgot orgānos.

    Skrjaga
    22.11.2021 13:45

    Te tev nu bija drošā anonīmā nauda…ja vien nav domāts tā – iegādājies un pēc brīža tā tevi vairs nepazīst.

    Reklāma