Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri 2023. gadā nozaguši kriptovalūtu 2 miljardu ASV dolāru vērtībā

    Jaunākie raksti

    Turpinot atskatīties uz 2023. gadā paveikto un piedzīvoto, aprēķināts, ka šī gada laikā hakeri nozaguši kriptovalūtu veselu divu miljardu ASV dolāru apjomā. Vienlaikus jāsaka, ka zādzības apmēri bijuši mazākie kopš 2020. gada.

    Saskaņā ar Web3 drošības firmas “De.FI” sniegto informāciju hakeri šogad nozaguši kriptovalūtu aptuveni 2 miljardu dolāru vērtībā, veicot desmitiem kiberuzbrukumu un zādzību. Lielākais incidents 2023. gadā bijusi “Mixin Network” tīkla uzlaušana, kā rezultātā nozagta kriptovalūta ap 200 miljonu dolāru apmērā. Tiesa, šīs zādzības apmēri ir diezgan tālu no 2022. gada rekorda, kad, uzlaužot “Ronin” tīklu, kiberuzbrucēji nozaga kriptovalūtu vairāk nekā 600 miljonu dolāru vērtībā.

    Reklāma

    Savā paziņojumā “De.FI” uzsver, ka šogad veiktie kiberincidenti apliecina pastāvīgās ievainojamības un problēmas decentralizētas finanšu jomas ekosistēmā. 2023. gads labi parādīja gan esošo ievainojamību nopietnību, gan panākumus un spēju tās novērst.

    Jāpiezīmē, ka pērn blokķēdes uzraudzības uzņēmums “Chainalysis” ziņoja, ka hakeri 2022. gadā nozaguši visu laiku lielāko kriptovalūtas apjomu ap 3,8 miljardu dolāru vērtībā. No tiem 1,7 miljardus dolāru nozaga Ziemeļkorejas valdības hakeri, kas pazīstami kā “Lazarus Group”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.12.2023 15:40

    Hašvalža draugi uzdarbojas arī pie mums. Vakar piezvanīja krieviski runājošs tips no “bankas”, kur uz mana varda esot atvērts kriptovalūtu konts. Pateicu, ka viņa zvans atbilst Latvijas kriminālikuma 177.1 pantam par krāpšanu automatizētā datu apstrādes sistēmā un nobloķēju numuru. Atkārtoti nav zvanījis.

    Last edited 3 months ago by Krotow
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    27.12.2023 19:00
    Reply to  Krotow

    Nav mums nekāda sakara ar krāpšanu. Mēs vienkārši akumulējam bitcoin, lai atņemtu purchasing power tiem, kas tur vājākus aktīvus (fiat valūtas, zelts, akcijas, obligācijas, nekustamais īpašums, suņu monētas, commodities utt.)

    Last edited 3 months ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    karlis
    28.12.2023 13:48

    un kā ar PVN?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    28.12.2023 15:34
    Reply to  karlis

    IIN no kapitāla pieauguma.

    Kā ar to ir? Ļoti vienkārši – samaksā un guli mierīgi

    Reklāma