Web Analytics
More
    Reklāma

    Par krāpšanos ar kriptovalūtām piespriež 15 gadus cietumā un 16 miljonu USD naudas sodu

    Jaunākie raksti

    Gandrīz tikpat populāri kā iegādāties kriptovalūtas ir veikt netīrus darījumus ar tām. Zviedrijas pilsonis Rodžers Nils-Jonass Karlsons ir labs pierādījums tam. Viņš gandrīz desmit garumā veica mahinācijas ar kriptovalūtām, apkrāpjot tūkstošiem cilvēku un nozogot desmitiem miljoniem dolāru. 4. martā Karlsons atzina vainu savos noziegumos, un tagad tapis zināms, ka viņam par to nāksies pavadīt 15 gadus cietumā, kā arī samaksāt cietušajiem vairāk nekā 16 miljonus USD.

    Saskaņā ar Tieslietu departamenta sniegto informāciju – Karlsons darbojās pēc tā sauktās Ponci shēmas (krāpnieciska kapitālieguldījumu shēma, kur tās operators izmaksā peļņu vecākiem investoriem no jaunāku investoru iemaksātiem līdzekļiem, nevis peļņu nesošas uzņēmējdarbības vai darbībām finanšu tirgos). Šādā veidā viņš apkrāpis cilvēkus no 2011. gada līdz 2019. gadam, kad Taizemē Karlsonu arestēja. Viņa mērķa upuri bija seniori, kuri tika pārliecināti izmantot kriptovalūtas, ​​lai iegādātos Karlsona uzņēmuma “Eastern Metal Securities” akcijas. Cilvēkiem esot piesolīta milzīga peļņa, taču patiesībā viņu nauda nekur netika ieguldīta, bet gan pārvietota uz Karlsona personīgajiem bankas kontiem un izmantota villu, pat kūrortu iegādei Taizemē.

    Reklāma

    Lai ilgstoši šādi varētu darboties, Karlsons veikli mainīja sava uzņēmuma zīmolu un saviem upuriem regulāri atrādīja konta izrakstus, pārliecinot, ka viņu nauda ir drošās rokās un peļņa būšot iespaidīga. Tāpat krāpnieks dažādi izlocījās par to, kāpēc nevar cilvēkiem izmaksāt naudu, un pat apgalvoja, ka strādā ar Vērtspapīru un biržu komisiju.

    Nu tas viss ir atklājies, un Karlsonam nāksies šķirties no saviem bankas kontiem un krāpnieciskās darbības rezultātā iegādātajiem kūrortiem. Bez 15 gadiem cietumā viņam cietušajiem arī būs jāizmaksā nauda kopumā 16 263 820 USD apmērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma