Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT brīdina, ka uzņēmuma vārdā uzdarbojas krāpnieki

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators LMT brīdina, ka aktivizējušies krāpnieki, kas, izmantojot LMT vārdu, zvana un sūta ziņas (īsziņas, iMessage, WhatsApp utt.) ar viltus saitēm, kuras, iespējams, satur ļaunatūras vai ir paredzētas klientu personīgo datu izkrāpšanai.

    Vairāki klienti saņēmuši ziņu ar šādu tekstu: “LMT : Jusu abonements ir apturets, ludzu, atjaunojiet to, izmantojot: saite”.

    Reklāma


    “Vēlamies vērst ikviena lietotāja uzmanību uz to, ka LMT nekad nesūta šādas ziņas. Mēs bez klienta pieprasījuma nesūtīsim ziņu ar pievienotu saiti, kas ved uz interneta lapu klienta personas datu ievadīšanai. Aicinām būt piesardzīgiem, ja pamanāt, ka pievienotā saite satur ciparus, aizdomīgas zīmes un vārdus. Tāpat uzsveram, ka klientiem ziņas sūtām latviešu valodā (ar garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm), tādēļ esat uzmanīgi, ja saņemt īsziņu ar daudz gramatikas kļūdām. Nereti krāpnieki izmanto uzņēmuma nosaukumu, kas ir līdzīgs oriģinālam, bet nedaudz pārveidots,” saka LMT Privātpersonu apkalpošanas dienesta direktore Ilze Saulīte.

    Viņa aicina LMT klientus domāt kritiski, neatvērt aizdomīgas saites un šaubu gadījumā pirms jebkādu darbību veikšanas vērsties pie LMT klientu konsultantiem, rakstot info@lmt.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80768076. “LMT internetam datorā no 1. maija pieslēgtais drošības risinājums atpazīst krāpnieciskas lapas un brīdina lietotājus, bet telefonos pagaidām aicinām izmantot interneta drošības pakalpojumu “Interneta sargs” un, protams, domāt kritiski, rūpējoties par savu personīgo datu drošību,” norāda I. Saulīte.

    Interneta drošības pakalpojums “Interneta sargs” šobrīd katru mēnesi novērš vairāk nekā 10 miljonus kiberapdraudējumu klientiem. Kā rāda LMT novērojumi, kiberapdraudējumu apmērs pastāvīgi palielinās – ja 2023. gada pirmajā pusē tie bija vidēji 2 miljoni uzbrukumu mēnesī, sākot ar gada otro pusi, kiberuzbrukumu skaits ir strauji audzis, katru mēnesi sasniedzot jaunu rekordu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.05.2024 08:37

    Ja palasa sudzibas.lv, tad rodas iespaids, ka LMT tomēr ir krāpnieku un negodīgas komercprakses midzenis. :)

    Kursors.lv
    15.05.2024 08:55
    Reply to  Skābene

    Vai ne? Ja palasa sudzibas.lv par teju katru lielo uzņēmumu, tad radīsies šāds iespaids.

    Skābene
    15.05.2024 08:58

    Bet, par kursoru tur nav nevienas sūdzības! :D

    Kursors.lv
    15.05.2024 09:01
    Reply to  Skābene

    Jo neesam lieli :) Un pie šī arī paliksim, OK? :D

    Sergejs
    15.05.2024 13:42

    Pretīm būtu jābūt slavasdziesma.lv, kur varētu arī sajūsmu izrādīt un būtu redzama proporcija. Citādi ir arī tā ka cilvēks kādam uzņēmumam dziļu pateicību tajā sudzibas.lv uzraksta, bet uzskaitās tas kā sūdzība.
    Par lieliem unēmumiem tā ir, elementāra statistika ka uz 10k klientiem būs kam nepaveiksies kāda iemesla dēļ, un tālāk jau “devil in details” kas, kā, kapēc un galvenais kā risina situāciju.

    xs1
    15.05.2024 09:27
    Reply to  Skābene

    Bet reāli taču pastāv iespēja, ka paši LMT darbinieki darba laikā no darba telefona zvanās apkārt un mēģina novirzīt uz citām saitēm … kā saka, haltūra darba laikā :)

    Skābene
    15.05.2024 11:07
    Reply to  xs1

    Ja tauta var ar darba auto piestrādāt Bolt piegādēs, kāpēc gan nevar izmantot darba telefonu un pieejamo klientu datu bāzi! :D Esi kādreiz aizdomājies, no kurienes visiem tiem “policijas zvanu” krāpniekiem ir precīza informāciju par upuru Vārdu, Uzvārdu un banku, kurā upurim ir konts?

    Last edited 2 months ago by Skābene
    Mjā
    15.05.2024 11:31
    Reply to  Skābene

    No Maximas un VIADA un pārējām 1000 lojalitātes kartiņām. Tie dati tiak pilnīgi legāli tālākpārdoti.

    Sergejs
    15.05.2024 13:49
    Reply to  Mjā

    Un ne tikai. Veicot jebkuru pasūtijumu internetā ir jāatstāj dati. Var jau, protams izveidot sev paralēlu personību tādām lietām, bet nu…
    Citādi krāpnieku pārstāvim nebūtu baigā problēma iestāties darbā attiecīgā kantorī, pastrādāt, tikt pie minimāli nepieciešamiem datiem un doties prom. Ir, protam tur visādi drošības protokoli, bet …
    Kazahiem ir labs seriāls par krāpniekiem, tā arī saucās “Мошенники”.
    https://www.youtube.com/watch?v=oyzNKnzDpKQ

    Ivis
    15.05.2024 11:40
    Reply to  Skābene

    Nolasīja no covid vakcīnās ievadītajiem čipiem?

    Mjā
    15.05.2024 11:51
    Reply to  Ivis

    No čipiem lasa Švābs ar Sorosu Lielā Restarta gaidās.

    Peldošā komata kļūda
    15.05.2024 13:07
    Reply to  Skābene

    Nopietni uzņēmumi ļoti pieskata savu klientu datus. Bez maz katra darbība logojās, un tiklīdz tiks manīta “aizdomīga kustība” darbinieks izlidos no amata, kā tapa no sarūgušas alus mucas.

    Drīzāk jāskatās KUR, KĀ un KAM mēs paši dodam savus datus ( Hello soctīkli, sludinājumi, utt ) un mazie & ārzemju tirgoņi utt. kam vnk pofig par datiem vai nav fizisku iespēju tos nosargāt.

    Bankas konts? Nav jau daudz ko minēt. Ja teikšu – swed – visticamāk būšu uzminējis.

    Biteme
    15.05.2024 11:04

    Domājot par to, ka LMT dažiem ģimenes telefoniem nedod VoLTE, prātā nāk dažādas domas…..

    Profs
    15.05.2024 20:29

    nesaprotu kāpēc LMT taisa sev antireklāmu – paši visiem stāsta, ka to serveros nav nekāda drošība, ja nespēj vienkāršas texta ziņas filtrēt pēc pamata viltus frāzēm nemaz nerunājot par to, ka pieļauj, ka LMT tīklā tiek spoofoti paša LMT numuri:)

    Reklāma