Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanāda no 2035. gada pilnībā pāries tikai uz elektroauto tirdzniecību

    Jaunākie raksti

    Kanādas valdība izsludinājusi noteikumus, kas paredz, ka no 2035. gada valsts pāries tikai un vienīgi uz bezizmešu automašīnu tirdzniecību, atsakoties no iekšdedzes dzinēju izmantošanas jaunos auto. Tas attiecas uz vieglajiem pasažieru auto, SUV, pikapiem. Kā tas ir citviet pasaulē, šie noteikumi pagaidām attieksies tikai uz pilnīgi jaunām automašīnām, bet jau nopirktos auto ar iekšdedzes dzinējiem varēs turpināt lietot un pārdot tālāk.

    Valsts valdība nospraudusi arī pakāpeniskus mērķus pārejai uz elektroauto, piemēram, 2026. gadā 20% pārdoto mašīnu Kanādā jābūt bezizmešu auto. Šeit atslēgas jēdziens ir tieši “bezizmešu auto”, proti, mašīnai obligāti nav jābūt elektroauto – tas var būt arī ūdeņraža auto, tiesa, tādu auto pieejamība ir ļoti zema. 2030. gadā jau 60% valstī pārdoto mašīnu jābūt bezizmešu auto. Industrijas pārstāvji norāda, ka šā gada trešajā ceturksnī aptuveni 12% no Kanādā pārdotajām mašīnām atbilst šīm prasībām.

    Otava to saskata kā vienu no iespējām, lai cīnītos ar klimata pārmaiņām – transporta sektors sastāda aptuveni 22% no Kanādas radītajām siltumnīcas gāzu emisijām.

    Kanādas autoindustrijas pārstāvji norāda, ka šie termiņi ir pārāk ambiciozi, ņemot samilzušās problēmas ar dzīves dārdzību valstī. Viņi atzīmē, ka elektroauto ir būtiski dārgāki nekā auto ar iekšdedzes dzinējiem un tie daļai cilvēku var nebūt pa kabatai. Tāpat tiek uzsvērts, ka Kanādā trūkst attīstītas uzlādes infrastruktūras, īpaši ārpus lielajām pilsētām. Atcerēsimies, ka Kanāda ir otra lielākā valsts pasaulē ar skarbu klimatu.

    Cenšoties mazināt cilvēku bažas, nomaļos reģionos, kā arī valsts ziemeļu apgabalos arī pēc 2035. gada būs atļauta plug-in hibrīdu tirdzniecība, ja to sniedzamība elektriskā režīmā pārsniedz 80 kilometrus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Liepu kaspars
    27.12.2023 13:45

    Kanādas vairs nebūs līdz 2035 g. Drīzāk kkads pajeeetu khalifats, kur visi favelas dzīvos un pārvietos apkārt ar ēzeļiem

    Krotow
    27.12.2023 15:32
    Reply to  Liepu kaspars

    Tur notiks pilsoņu kari starp dvieļugalvām un ķīniešiem.

    Reklāma