Web Analytics
More
    Reklāma

    Policija konfiscē līdz šim lielāko kriptovalūtu apjomu Lielbritānijā

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas policijai naudas atmazgāšanas izmeklēšanas ietvaros izdevies konfiscēt kriptovalūtas aptuveni 114 miljonu sterliņu mārciņu (ap 158 miljoni ASV dolāru) vērtībā. Konkrēti britu policijai tas ir ievērojams sasniegums, jo līdz šim valstī tik lieli kriptovalūtas apjomi nav atgūti. Arī globālā mērogā tas, iespējams, ir viens no lielākajiem kriptonaudas konfiskācijas gadījumiem.

    Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā joprojām dominē skaidra nauda, taču, attīstoties tehnoloģijām, tiešsaistes platformām un paveroties jaunām iespējām, likumpārkāpēji sāk pāriet uz uz sarežģītākām peļņas atmazgāšanas metodēm. Komisāra palīga vietnieks Greiems Maknaltijs uzsvēris, ka Lielbritānijas policijā darbojas augsti apmācīti virsnieki un speciālistu vienības, kas strādā dienu un nakti, lai būtu soli priekšā arī tiem, kuri veic nelegālus darījumus ar kriptovalūtām. Tāpēc arī veiksmīgi izdevies atšķetināt šo noziegumu.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka līdz šim lielākā kriptovalūtu konfiskācija saistīta ar tumšā tīmekļa tirgu “Silk Road” (“Zīda ceļš). Tas notika ne tik sen – 2020. gada novembrī, kad ASV Tieslietu departaments atguva 69 000 bitkoinu aptuveni viena miljarda ASV dolāru vērtībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma