Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV valdība konfiscējusi ap 70 000 bitkoinus 1 miljarda dolāru vērtībā

    Jaunākie raksti

    Trešdien, 4. novembrī, ārvalstu medijos parādījās ziņa, ka kriptovalūta “Bitcoin” vairāk nekā 1 miljarda ASV dolāru vērtībā pirmo reizi septiņu gadu laikā mainījusi savu īpašnieku. Šis notikums ievērību izpelnījies ne tikai ar to, ka citās rokās nonākuši ap 70 000 bitkoinu, bet arī tāpēc, ka naudas izcelsme saistīta ar tiešsaistes melno tirgu “Silk Road” (latviski – “Zīda ceļš”). Taču nupat tapis zināms, ka šī bagātība nonākusi pie ASV valdības, kas naudu konfiscējusi.

    “Zīda ceļš” agrāk bija pazīstams kā tiešsaistes melnais tirgus, kurā pārdeva visu sākot no narkotikām un zagtām kredītkartēm līdz slepkavu pakalpojumiem. ASV valdība tā darbību pārtrauca 2013. gadā. “Zīda ceļš” dibinātāja Rosa Ulbrihta (Ross Ulbricht) kriminālvajāšana 2015. gadā atstāja atklātu jautājumu par 1 miljardu ASV dolāru. Kur palika nauda?

    Reklāma

    ASV Iekšējo ieņēmumu dienesta Kriminālizmeklēšanas nodaļa sacīja, ka tā izmantojusi trešo pušu uzņēmumu, lai analizētu bitkoinu darījumus, kurus izpildīja “Zīda ceļš”. Tas, savukārt, novedis pie adreses, kas pieder “Individual X”, kurš, domājams, ir piesavinājies šos 70 000 bitkoinu no “Zīda ceļa”. Likumsargi kontroli pār summu pārņēma 3. novembrī.

    Jāpiezīmē, ka 70 000 bitkoinu jeb vairāk nekā viens miljards USD ir vislielākais kriptovalūtas daudzums, ko līdz šim konfiscējusi ASV Tieslietu ministrija.

    Tikmēr pats vietnes “Zīda ceļš” radītājs Ross Ulbrihts pašreiz cietumā izcieš divus mūža ieslodzījumus pēc tam, kad ticis atzīts par vainīgu naudas atmazgāšanā, datoru uzlaušanā un sazvērestībās, kas saistītas ar narkotiku piegādi.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    spriidiic
    08.11.2020 22:54

    Tagad sabruka pasaka par virtuālās valūtas neatkarību no valsts varas .

    09.11.2020 00:26
    Reply to  spriidiic

    +100
    +70 000

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Krotow
    09.11.2020 00:53
    Reply to  spriidiic

    Gribi reālu neatkarību, lido uz savu planētu. Vēlams citā galaktikā.

    spriidiic
    09.11.2020 01:07
    Reply to  Krotow

    Gribu , kā Ijons Klusais .Patiesībā , lidināšanās pa galaktikām , ir bēgšana no Zemes , cerībā , ka viss sliktais būs beidzies , kāmēr esi tur . Katru reizi , atgriežoties no kārtējā ceļojuma , uzmanīgi aplūkoju Zemi . Vai nav uzcepusies , kā kartupelis mikrenē .

    16.11.2020 14:18
    Reply to  spriidiic

    Kādā veidā kas te sabruka? Valsts ieguva privātās atslēgas un tādā veidā arī varēja ko konfiscēt. Bet citādi jebkura valsts te bezspēcīga.

    Reklāma