Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” izcīna iespēju nogādāt NASA astronautus uz Mēness, Masks par to paķircina Bezosu

    Jaunākie raksti

    Vairāku mēnešu garumā Džefa Bezosa kosmosa uzņēmums “Blue Origin” izlicis enerģiju tiesu darbos pret NASA, cīnoties par savu taisnību un vēloties izkarot dalību transportlīdzekļa izstrādē, kas jau pēc pāris gadiem nosēdinās NASA astronautus uz Mēness. Šie pūliņi izrādījušies velti, tiesai pieņemot lēmumu šo darbiņu uzticēt “SpaceX”.

    “Blue Origin” augustā iesūdzēja tiesā NASA, ka tā “neatbilstoši un nelikumīgi novērtējusi” uzņēmuma priekšlikumu par transportlīdzekli, kas nosēdinās astronautus uz Mēness. Šis solis sekoja pēc tam, kad NASA aprīlī “izbrāķēja” “Blue Origin” transportlīdzekli “Blue Moon” un izvēlējās “SpaceX” kosmosa kuģi “Starship“, kas palīdzēs astronautiem sasniegt Mēnesi programmas “Artemis” ietvaros.

    Reklāma

    Taču tiesas spriedums ir negrozāms un pieliek punktu “Blue Origin” cīņai par līgumu šai misijai. Izskatās, ka Džefs Bezoss ar šo lēmumu ir samierinājies un akceptē, un savā ierakstā “Twitter” vēl veiksmi gan NASA, gan “SpaceX” mērķa sasniegšanā.

    Vienlaikus, reaģējot uz tiesas spriedumu, “SpaceX” boss Īlons Masks, šķiet, atkal nav noturējies un nedaudz “pavilcis uz zoba” Džefu Bezosu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma