Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” paredz, ka pirmais “Starship” orbitālais lidojums varētu notikt jau novembrī

    Jaunākie raksti

    Pērn un līdz pat šim brīdim “SpaceX” aktīvi veic testus ar saviem “Starship” prototipiem. Daži izmēģinājumi beigušies pagalam neveiksmīgi, taču tas viss kompānijai ļāva mācīties no kļūdām, veikt uzlabojumus un gatavoties “Starship” pirmajam orbitālajam lidojumam. Pirms pāris dienām “SpaceX” veiksmīgi pabeidza statiskās uguns testu ar savu “SN20” prototipu – tas bija milzīgs panākums, kas krietni pietuvināja šai misijai. Līdz ar to “Starship” pirmais orbitālais lidojums varētu notikt nevis pēc pāris mēnešiem, bet jau novembrī. Vēl tikai daži būtiski sīkumi palikuši.

    Lai “Starship” raķešu sistēma, kas sastāv no kosmosa kuģa “Starship” (upper stage) un pirmā posma raķetes “Super Heavy” (booster stage), varētu veikt pirmo orbitālo lidojumu, nepieciešama vēl Federālās aviācijas administrācijas (FAA) atļauja. Masks “Twitter” norādījis, ka, ja FAA dos atļauju un vajadzīgo licenci, “Starship” novembrī būs gatavs pirmajam orbitālā lidojuma mēģinājumam.

    Reklāma

    Tomēr viss nav tik vienkārši. Paralēli tam FAA veido arī pārskatu par “SpaceX” testu radīto ietekmi uz vidi Dienvidteksasā. Līdz 1. novembrim iespējams nosūtīt komentāru vai ieteikumu attiecībā uz “SpaceX” darbībām un to ietekmi uz vidi. Šajā ziņā šobrīd vērojama viedokļu dažādība – no pilnīga atbalsta līdz nopietnām bažām par vidi. Skaidrs arī tas, ka  novembra pirmajos datumos misija nenotiks, jo FAA jāpārskata iesūtītie komentāri un jāsniedz spriedums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ernests
    26.10.2021 20:38

    Būtu forši, ja Starship orbitālais testa lidojums notiktu kaut vai decembrī, bet arī tas ir maz ticams. Visdrīzāk, testa lidojums būs nākamā gada pirmajā pusē. Lielākā daļa kosmosa ekspertu uzskata, ka Artemis 1 lidos pirms Starship, un Artemis 1 lidos, agrākais, februāra vidū. Redzēsim.

    Reklāma