Web Analytics
More
    Reklāma

    Džefs Bezoss iegulda 60 miljonus dolāru gaļas produktu alternatīvu uzlabošanā

    Jaunākie raksti

    Pašreiz turīgākais cilvēks pasaulē Džefs Bezoss jau vairākkārt izcēlis to, ka vēlas ne tikai attīstīt kosmosa nozari, bet uzlabot dzīvi tepat, uz Zemes. To apliecina fakts, ka miljardieris 2020. gadā izveidoja 10 miljardu dolāru vērtu fondu “Earth Fund”, lai dažādu projektu ietvaros cīnītos pret klimata krīzi un aizsargātu dabu. Jaunākais no šiem projektiem pēta veidus, kā uzlabot gaļas produktu alternatīvas.

    Tapis zināms, ka no “Earth Fund” tiks novirzīti 60 miljoni dolāru tam, lai uzlabotu alternatīvos gaļas produktus, padarot tos garšīgākus un lētākus. Projekta ietvaros tiks izveidoti pētniecības centri, kas strādās pie gaļas produktu alternatīvu kvalitātes un uzturvērtības uzlabošanas, kā arī ražošanas izmaksu samazināšanas. To visu varētu sekmēt inovācijas šūnu bioloģijā un inženierijā.

    Reklāma

    Ar šiem jaunumiem plašāk dalījusies Džefa Bezosa līgava Lorēna Sančesa, kura ir “Earth Fund” priekšsēdētāja vietniece. Viņa paziņojusi, ka gaļas produktu alternatīvu uzlabošana ir daļa no lielāka projekta, kura mērķis ir pārveidot pārtikas rūpniecību un kam tiks atvēlēts viens miljards dolāru.

    Jāpiezīmē, ka saskaņā ar ANO Vides programmu augstāks gaļas un piena produktu alternatīvu patēriņš varētu ievērojami veicināt kaitīgo emisiju samazināšanos, jo īpaši valstīs ar augstiem un vidējiem ienākumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma