Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentējis Galaxy Note10 un Galaxy Note10+ viedtālruņus (video)

    Fotogrāfijas autors: Kārlis Dambrāns

    Jaunākie raksti

    Šodien Samsung īpašā pasākumā Ņujorkā prezentēja savas Galaxy Note viedtālruņu sērijas jauno veikumu – Galaxy Note10. Patiesībā pat divus modeļus, jo Galaxy Note tagad, līdzīgi kā savulaik Galaxy S sērija, ir sadalīts divos atsevišķos telefonos – Galaxy Note10 un Galaxy Note10+. Abiem telefoniem ir praktiski identisks dizains, taču atšķiras vairāki būtiski tehniskie parametri.

    Mums ar jauno Samsung veikumu bija iespēja iepazīties jau pagājušās nedēļas nogalē notikušā īpašā pasākumā Amsterdamā, un jūsu ērtībai esam sagatavojuši īsu video par Galaxy Note10 un Galaxy Note10+ būtiskākajām atšķirībām.

    Reklāma

    Lai arī Galaxy Note sērija tagad ir sadalīta divos atsevišķos telefonos, tie savu būtību nav mainījuši. Tie ir uz produktivitāti vērsti flagmaņu klases Android viedtālruņi ar milzīgiem AMOLED displejiem un S Pen irbuli. Samsung atzīst, ka Galaxy Note telefonus lieto zīmola lojālākie klienti, kas vēlas lietot pašu jaudīgāko un iespējām bagātāko Samsung mobilo ierīci.

    Fotogrāfijas autors: Kārlis Dambrāns

    Samsung Galaxy Note10+ ir lielāks par Galaxy Note10

    Kā jau varam noprast pēc nosaukuma, Galaxy Note10+, ir tehniski pārāka ierīce. Tā ir aprīkota ar Galaxy Note vēsturē lielāko 6.8 collu 3040 x 1440 pikseļu izšķirtspējas displeju. Galaxy Note10 ir mazāks telefons un tas ir aprīkots ar 6.3 collu 2280 x 1080 pikseļu izšķirtspējas displeju. Salīdzinājumam iepriekšējās paaudzes Galaxy Note9 un Galaxy S10+ ir 6.4 collu displejs.

    Abas ierīces izmanto Dynamic AMOLED Infinity-O displejus ar augšpusē pašā centrā iegrieztu priekšējās kameras actiņu. Vispār Note10 ir izteikti simetriska ierīce. Displejiem ir HDR10+ sertifikācija un tas nozīmē, ka tie spēj nodrošināt ļoti augstu spilgtuma pakāpi, ko var izbaudīt, skatoties video vai spēlējot videospēles.

    Galaxy Note10 ir lieli telefoni, tomēr, ja iepriekš lietots Galaxy Note9 vai Galaxy S10+, tad rokā jaunie telefoni nejūtas izteikti lielāki un smagāki. Tie visi ir milzeņi pie kuru izmēra pierod un neko mazāku rokās vairs negribas ņemt.

    • Galaxy Note10 ir 71.8 x 151.0 x 7.9 mm izmērs un 168 g svars
    • Galaxy Note10+ ir 77.2 x 162.3 x 7.9 mm izmērs un 196 g svars
    Fotogrāfijas autors: Kārlis Dambrāns

    Atšķirīgs atmiņas apjoms*

    Galaxy Note10 ierīču sadalīšana divos atsevišķos produktos turpinās arī pieejamās atmiņas apjoma ziņā. Galaxy Note10 ticis pie 8 GB operatīvās atmiņas un 256 GB iebūvētās atmiņas. Savukārt Galaxy Note10+ ir 12 GB operatīvā atmiņa un 256 GB vai 512 GB iebūvētās atmiņas izvēle.

    * Tikai Galaxy Note10+ atmiņu varam papildināt ar microSD atmiņas kartēm. Auč!

    Jaunie telefoni darbojas ar Samsung Exynos 9825 procesoru (Eiropas modeļi) vai Qualcomm Snapdragon 855 (ASV/Ķīnas modeļi).

    Pietiekami plašs ir arī atbalstīto tīkla savienojumu un tehnoloģiju saraksts: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC.

    Gandrīz līdzīgs kameru piedāvājums*

    Jaunajos Galaxy Note10 neatradīsim WOW kameru risinājumus, kā, piemēram, Huawei P30 Pro gadījumā, jo Samsung pieturējies pie stabilām vērtībām. Abiem jaunajiem telefoniem aizmugurē ir sekojoša kameru trīsvienība:

    • Ultra platā: 16 MP F2.2 (123°)
    • Platleņķa: 12 MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)
    • Telefoto: 12 MP F2.1 OIS (45°)

    Galaxy Note10+ papildus vēl saņēmis dziļuma noteikšanas kameru, kas var noderēt, lai telefons saprastu attālumu no ierīces līdz fotografējamajam objektam. Prezentācijā tika rādīts, ka ar šo kameru var noskenēt reālās pasaules objektu un radīt digitālu tā kopiju, ko pēc tam var izdrukāt ar 3D printeri vai kustināt kā emoji.  Šāda veida kameru izmanto arī pirms pāris gadiem testētais Lenovo Phab 2 Pro telefons un toreiz mēs tam tā arī nespējām atrast jēgpilnu pielietojumu. Varbūt Samsung sanāks labāk. Nezinu, šaubos.

    Abiem telefoniem priekšpusē zem displeja ir iestrādāta 10 megapikseļu 2PD AF F2.2 (80°) pašiņu kamera.

    * Kameru komplekts ir ļoti līdzīgs ne tikai starp abām Galaxy Note10 sērijas ierīcēm, bet arī ar Galaxy S10+. Nekādas būtiskas inovācijas (atskaitot dziļuma kameru ar apšaubāmo pielietojumu) šeit neatradīsim. Nepārprotiet, kameras ir lieliskas un darbojas lieliski, taču nekādu kliedzošu inovāciju te nav.

    Tagad filmēšanas režīmā varēsim mainīt fokusu, pielietot efektus un būtiski uzlabota ir arī video stabilizācija. Tāpat Samsung ir uzlabojis video apstrādes rīkus un ar Galaxy Note10 telefoniem varēsim ne tikai nofilmēt kvalitatīvus video, bet pašā telefonā tos apstrādāt un samontēt.

    AR Doodle funkcija ļauj ekrānā uz sejas ar irbuli uzzīmēt ķinķēziņus un tad kustinot seju, tie kustēsies līdzi. Neesmu drošs vai tas ir jēgpilnākais papildinātās realitātes iespēju pielietojums. Bet uzskatāmi gan.

    Krietni noderīgāka ir iespēja mainīt fokusu video režīmā, kā arī Zoom In Mic funkcija, kas ļauj filmējot norādīt, kura objekta skaņai pievērst uzmanību. Ar to varēsim iegūt labāku skanējumu filmējot trokšņainos apstākļos.

    Paliekam bez 3.5mm audio pieslēgvietas

    Kā jau iepriekš rakstījām, Samsung tiešām abām jaunajām Galaxy Note10 ierīcēm ir likvidējis 3.5mm audio pieslēgvietas. Ēra ir noslēgusies! Telefona kastītē saņemsim AKG veidotas vada austiņas ar USB-C spraudni galā.

    Tomēr tas nav viss, ko Samsung ir pamainījis. Ierīces labajā pusē iepriekš bijām pieraduši redzēt ekrāna bloķēšanas taustiņu, taču tagad labais sāns ir tukšs. Ekrānu var nobloķēt ar fizisku taustiņu, kas novietots telefona kreisajā sānā. Šis taustiņš, ilgāk paturot, izsauc Bixby balss asistentu. Interesanta pieeja, būs jāpatestē vai šis risinājums vispār ir ērts.

    Galaxy Note10 ierīcēm zem displeja apakšā ir iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs, tāpat lietotājs var tikt atpazīts izmantojot priekšējo kameru. Jācer, ka pirkstu nospiedumu sensors darbosies labāk nekā uz Galaxy S10+, kur tas nav pārāk izmantojams.

    Uzlabots S Pen irbulis

    Vēl viena Galaxy Note sērijas ierīču atšķirības zīme ir S Pen irbulis ar ko var ērti zīmēt, veikt piezīmes vai pat attālināti kontrolēt telefonu. Galaxy Note10 ierīcēs irbulis ticis pie citas tehnoloģijas (litija titāna) akumulatora, kas ļauj nodrošināt līdz 10 stundu ilgu darbību izņemtā stāvoklī gaidīšanas režīmā.

    Tāpat irbulī ir iebūvēts sešu asu kustības sensors un tagad ar irbuli varam vēl labāk kontrolēt telefonu. Piemēram, ne tikai palaist kameras lietotni, pārslēgties starp režīmiem, bet arī veicot riņķveida kustības, mainīt tuvināšanu (zoom). Irbulis ar telefonu savienojas izmantojot Bluetooth BLE tehnoloģiju un abas ierīces var atrasties līdz 10m attālumā. Interesanta jauna iespēja, ko varēs izmantot arī citu lietotņu radītāji savos produktos, jo Samsung piedāvā šādu iespēju.

    Samsung ir uzlabojis savu piezīmju lietotni un tagad mūsu pieraksti ir eksportējami arī Microsoft dokumentu formātā, kā arī uzlabojumus piedzīvojusi teksta atpazīšanas tehnoloģija.

    Samsung DeX funkcija tagad darbojas bez dokstacijas

    Galaxy Note10 telefoni pie monitora tagad var pieslēgt bez speciālas DeX stacijas izmantošanas. Tā vietā pietiks ar parastu USB kabeli. DeX ļauj telefonu padarīt par datoru, lai ērtāk veiktu darbus pie lielāka izmēra monitora vai Windows un Mac datora.

    Ja runājam par datoru lietām, tad Samsung sadarbībā ar Microsoft ir izveidojis jaunu Link to Windows funkciju, kas ļauj ērtāk telefonu savienot ar jaunāku paaudžu Windows datoriem. Šādi, piemēram, varēsim uz datora redzēt telefonā ienākošos zvanus vai ziņojumus, tuvāk gada beigām varēs atbildēt uz zvaniem. Līdzīgu funkciju jau pāris gadus piedāvā Apple saviem Mac datoriem un iPhone telefoniem. Bet tas nav viss, ar šo funkciju varēs spoguļot telefona ekrānu uz Windows ierīci. Tāpat Galaxy Note10 varēs ērtāk saglabāt datus Microsoft OneDrive mākoņpakalpojumā.

    Galaxy Note10 prezentācijas pasākumā uz skatuves kāpa arī Microsoft vadītājs Satja Nadella un apliecināja nopietnos nodomus turpināt sadarbību ar Samsung un satuvināt Windows ar Android.

    Beidzot ātrāka uzlāde ar vadu*

    Galaxy Note10 ticis pie 3500 mAh akumulatora, bet lielākais Galaxy Note10+ modelis saņēmis 4300 mAh akumulatoru, kas ir mazliet vairāk par Galaxy Note9 (4000 mAh) un Galaxy S10+ (4100 mAh).

    Kamēr konkurenti viens pēc otra izziņo arvien jaudīgākus un tādējādi ātrākus uzlādes risinājumus, Samsung pieturējās pie konservatīvām jaudām. Piemēram, Galaxy Note9 un Galaxy S10+ spēj nodrošināt tikai 15W uzlādi. Beidzot situācija ir mainījusies un Galaxy Note10+ ar atsevišķi nopērkamu lādētāju varēs uzlādēt ar 45W jaudu. Mazākais brālis Galaxy Note10 nodrošinās līdz 25W uzlādi.

    * Neglīts gājiens no Samsung puses, lai tikai radītu pieprasījumu pēc dārgākā modeļa!

    Abi telefoni nodrošina arī bezvadu uzlādi ar jaudu līdz 15W, kā arī reverso bezvadu uzlādi, kas ļauj uz telefona “muguriņas” uzlādēt, piemēram, Samsung Galaxy Buds bezvadu austiņas vai viedpulksteni.

    Būs arī Galaxy Note10 5G versija

    Ja Galaxy S10 piedāvāja speciālu 5G versiju, kas tehniski diezgan jūtami atšķīrās no pārējiem Galaxy S10 sērijas telefoniem, tad Galaxy Note10 un Galaxy Note10+ tiek solīti 5G modeļi, kas tehniski ne ar ko neatšķiras no saviem bāzes modeļiem. Pagaidām manā rīcībā nav informācijas vai šie telefoni būs pieejami Latvijā.

    Tiesa, tas vēl nav pārāk aktuāli, jo tikai divi operatori ir palaiduši pa vienai 5G bāzes stacijai katrs.

    Samsung Galaxy Note10 un Galaxy Note10+ pieejamība un cena

    Galaxy Note10 un Galaxy Note10+ viedtālruņu iepriekšpasūtīšana sākas jau no 7. augusta un veikalu plauktos telefoni nonāks 23. augustā. Mazākais Galaxy Note10 maksās sākot no 959 eiro, bet Galaxy Note10+ no 1109 eiro. Arī šim telefonam Samsung piedāvās atpirkuma pakalpojumu, lai nododot savu veco telefonu, mēs varētu saņemt atlaidi Galaxy Note10 telefona iegādei.

    Pirms gada prezentētā Galaxy Note9 starta rekomendējamā cena bija 1009 eiro un tagad varam labi redzēt, ka sadalot sēriju divās daļās un pusi mākslīgi ierobežojot, varam otru pusi sadārdzināt par 100 eiro. Fui, Samsung!

    Ķeramies pie Galaxy Note10+ testēšanas ar divējādām sajūtām

    Mēs esam saņēmuši Galaxy Note10+ telefonu un jau ķeramies pie tā izmēģināšanas. Seko Kursors.lv aktualitātēm, lai nepalaistu garām šīs ierīces apskatu. Plānojam to publicēt tuvāko pāris nedēļu laikā, kad gūsim stabilus pirmos iespaidus.

    Fotogrāfijas autors: Kārlis Dambrāns

    Komentāros zem šī raksta uzraksti, kam pievērst pastiprinātu uzmanību, kā arī savu viedokli par jaunajiem Samsung telefoniem. Ko tu domā par šādu mākslīgu ierīces saskaldīšanu divos modeļos ar mērķi nopelnīt vairāk? Pie reizes piedāvājot vairāk jaunumu par kuriem gribas teikt “Hmmm…” nevis “WOW!!!”. Būsim reāli, Galaxy Note sērijas telefonus pērk, tikai tāpēc, ka vēlas saņemt labāko, ko Samsung spēj radīt. Tāpēc šāda mākslīgi ierobežota Galaxy Note10 modeļa radīšana, maigi izsakoties, ir nesaprotama.

    Tādējādi pie šī jaunā telefona testēšanas es ķeros ar divējādām sajūtām. Man ļoti patika pagājušā gada Galaxy Note9 un es joprojām to uzskatu par produktivitātes līderi. Tikai loģiski būtu sagaidīt, ka Samsung šajā (produktivitātes) virzienā attīstītu arī Galaxy Note10 sēriju, taču tas nav noticis. Sadarbība ar Windows ir forši (bet šobrīd tā nav līdz galam izstrādāta), DeX bez dokstacijas ir labi, uzlabota piezīmju lietotne ir noderīgi, taču es prezentācijas pasākumā nesaklausīju citus būtiskus ieguvumus produktivitātes faniem, bet klāt ir nākuši visādi nieki geimeriem un muļķošanos ar papildināto realitāti. Plus, es nespēju mierīgi pieņemt šī flagmaņa izšķīdināšanu divās ierīcēs no kurām tikai viena ir cienīga valkāt Galaxy Note vārdu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    08.08.2019 00:26

    Pilnīgi noteikti nav jēgas pirkt tagad, cena būs lejā pēc mēneša. Nekādu preorderu bonuss. Pati Samsung prezentācija blāva, uzsverot vairāk tieši citus produktus. Lielākais jaunums- kaut kādi nejedzīgi virtuālās realitātes sūdiņi. Biju gaidījis 90hz ekrānu, bet nekā. Pilnīgi noteikti, kārtējais cash grab mēģinājums jo Samsung puses, prasot mīlzigu naudu 1,1k EUR par ne to, ko no viņiem sagaidīja. Note: it’s all about power, bet tāda meh sajūta pēc prezentācijas. Nekas gaidām note11.

    Kaspars Baradach
    08.08.2019 12:28
    Reply to  Edgars

    šobrīd preorderim dod līdzi bezvadu ausis. velāk ausis nedos, bet ofic. cena turēsies vēl vismaz pusgadu noteikti. gaidīt nekāda jēga nav.

    Jānis
    08.08.2019 00:34

    Atceros, ka visi tā brēca par iphone headphone jack. Samsung pat bija izveidojis reklāmas kur apņirdz apple par šo. :D

    Skābene
    08.08.2019 10:13
    Reply to  Jānis

    Cik man Notes bijušas, nevienai pat neesmu izpakojis austiņas! :)
    Pilnīgi bezjēdzīgi, manis pēc var nemaz nelikt komplektā tās ausis.

    PS: samelojos, vienu reiz esmu lietojis lidmašīnā! :)

    Artūrs Trubačs
    13.08.2019 09:43
    Reply to  Skābene

    Tas ka tu nelieto austiņas ar 3.5mm nenozīmē arī ka pārējiem ir tādi paši uzskati kā tev :)

    AC/DC
    08.08.2019 01:50

    Man gan prieks par redzēto. Vienmēr esmu gaidījis izmēros mazāku Note. Tāpat gaidīju kad būs pirkstu nospiedumu sensors zem stikla. Check.
    Jaunās irbuļa fīčas arī šķiet diezgan labas.
    Visā visumā esmu ļoti patīkami pārsteigts par redzēto.

    Tinte
    08.08.2019 07:36

    Nu jau tu pateici. Ekrāna izmēram nav nozīme šoreiz. Note 10 pēc ekrāna kā Note 8, bet tomēr ir daudz mazāks. Un Note 10 ir par 1cm īsāks un pāris mm šaurāks nekā Note9 un daudziem tā ir atškirība tā pat kā S10 un S10+. Tik pat labi varēji pateikt kāda atškirība starp S9 un Note10+.

    Tinte
    08.08.2019 08:01

    Ir pasaulē arī cilvēki, kam fiziski pilnais Note10+ ir daudz par lielu. Savu Note8 pēc iegādes, kad tas tika izlaizts iedevu dažiem paspaidīt, lai saprastu kāds tas ir. Ir cilvēki, sevišķi sievietes, kuri dēļ plaukstu izmēriem nevar normāli operēt ar šādu telefonu. Pēc tevis teiktā sanāk, ka tev nepatīk, ka Samsugs nāk pretī cilvēkiem ar mazākām plaukstām, kuriem + versija sagādā nopietnas problēmas operēt ar vienu roku.
    Interjera dizaineri etc., kas gribētu veikt pierakstus vai vienkārši paskribelēt ar Spen brīvajā laikā tagad var izvēlēties, mocīties ar telefonu kurš viņiem ir par lieku vai izvēlēties sev piemērotāku versiju. Un nav jau viņš tik ļoti aograizīts kā tu saki. Protams mazākā izmērā visu neieliksi iekšā un baterija būs mazāka. Pēc 3-4 mēnešiem viņam jau būs zemāka cena un domāju, ka būs arī piekrišana. Man personīgi viņš pilnīgi un galīgi nav vajadzīgs, bet zinu cilvēkus, kas noteikti ir priecīgi, ka viņiem arī ir iespēja lietot telefonu ar Spen tagad bez mocībām.

    Tinte
    08.08.2019 08:09

    Es vairāk runāju par Spen un tās funkcijām. Pats izmantoju ikdienā veicot pierakstus uz fotogrāfijām, lai daudz vieglāk atzīmētu un parādītu, kur kas vajadzīgs, kur, kādi labojumi. Cilvēkiem, kuriem vajadxīgas tādas pašas iespējas ir tikai viena opcija Note sērija un šoreiz viņi ir panākuši pretī ar mazāka iznēra telefonu. Tas cik daudz un kā tur ir ielikts, tas ir uz viņu sirdsapziņas. Bet tomēr ir panākuši pretī un izlaiduši mazāku versiju tieši priekš viņiem.

    AC/DC
    08.08.2019 21:09
    Reply to  Tinte

    Tieši tā! Man nevajag to milzīgo izmēru, bet vajag Spen. Tieši šī iemesla dēļ patīk tas, ka ir mazāks Note. Dzelži jau abām praktiski vienādi. Jā, mazāka bača, RAM 8 pret 12 un dziļuma kamera.
    Vienīgais par ko žēl – dziļuma kameru būtu interesanti patestēt. Ir idejas kur to izmantot, un ne jau pokemonu zīmēšanai.

    geksis
    08.08.2019 02:38

    lai gan neplānoju pirkt note 10 (vēl pagaidīšu 11 vai pat 12, jo pagaidām neredzu nepieciešamību upgridoties no note 8), interesē S pen un izgrauzuma savienojamība (jo tas gan jau, ka nepazudīs arī nākamajos modeļos).

    Skābene
    08.08.2019 10:04

    Par 1000+ eur tālruni gaidīju lielāku wow, jo sevišķi tāpēc, ka Note ar pāra ciparu vienmēr ir veiksmīgāks modelis par nepāra ciparu. Te principā nav nekāda wow.
    Priekš vienkārši kvalitatīva tālruņa cena neadekvāta, vismaz sākumā. Vēlāk jau būs cenu atkusnis, kad interneta veikali sāks konkurēt savā starpā un atkāpsies no Samsung rekomendējamās pārdošanas cenas.
    Bez maz jāgaida Note12

    Kartupelis3
    08.08.2019 11:16

    Arī pievienojos tiem, kas no note 8 neapgreidosies vēl :) Gribējās labākas kameras par “parastajiem” S10.. kaut ko, kas ar Huawei konkurētu.., minēto augstākas Hz displeju, 5G tomēr iekļautu, lai var droši viss nākamos 2-3 gadus nejusties apdalīts.. Mazā actiņa labāka, nekā S10, tomēr varbūt iespējams kaut kad bez tās vispār? Dex strādā jau labu laiku ar parastu kabeli arī note 8… arī ik pa laikam pat ikdienā izmantoju. Nestrādā perfekti bet strādā.. Šķiet atceros, ka bija solījums, ka strādās arī bez kabeļa kaut kad.. tas būtu interesanti. Tipa kaut vai tad ir dex stacija, bet telefons nav pat jāizvelk no kabatas.. Galvenais ko notestēt – nomet zemē un noskaidro cik maksā nomainīt stikliņu :) Iespēja saplēst stiklu un samaksāt par šo prieku 300 eur šķiet galvenais iemesls, kāpēc neņemtu šo telefonu. Turklāt vismaz Note 8 tas stikls tiešām viegli plīsa. Šķiet telefons savu izmēru dēļ viegli saliecoties, rada palielus spriegumus stiklā, kā rezultātā pat nelieli triecieni rada plaisas. Pēc plaisas radīšanas, tālāk plīšana gan notiek daudz lēnāk.. Tā vismaz mana pieredze 3x saplēšot stiklu kabatā vai no 20cm kritieniem uz koka grīdas.. Jā ir apdrošināšana. Kas note 10+ gadījumāir + 360 eur klāt, pie 1.2k… em.. nu skarbi.. Galaxy… Read more »

    Jancs
    08.08.2019 11:50

    Tiešām nav nekāda wow. Pozitīvi, ka Samsungs kļuvis par viss bazelles telefonu ar 90%. Kurš to būtu domājis, jo tik ilgi stagnēja dizainā līdz s8.
    Diemžēl nav nekādu kameru uzlabojumu. Interesanti ka tele kamera ir mazāk f2. 1 pret 2.4 , bet front f2. 2 pret f1. 9 salīdzinot ar s10.Cerams, ka pamatīgāku uzlabojumi kamerām būs s11. Nepatīk arī ka ātro uzlādi 45w dabūs tikai plus. Principā Samsung stagnē arī uzlādes ātruma ziņā. Daudziem vidējās klases huawei ir 22w lādēšana.

    Kaspars Baradach
    08.08.2019 12:32

    tad ir IR raidītājs vai nav???? nevienā šībrīžā aprakstā nav ne vārda par augšējo plakni. un bēda ir par balto krāsu, kuru ļoti gribējās. LV šobrī tik melnā un čigānu nokrāsas….

    rudzu rikas
    08.08.2019 23:11

    Nepirkšu, jo nav iekļautas pamata lietas – piemēram, nomaināmas baterija. Skatos uz telefoniem no praktiskās puses. Gribu to, ko gribu, un ja tas nav – sveiki, gauja, izmantoju to, kas pašreiz ir.
    p.s. Pēdējais jēdzīgais note bija note4… pēc tam pilnīgi sviesti.

    REALAIS
    09.08.2019 02:29
    Reply to  rudzu rikas

    Nomaināmas baterijas nesagaidīsi vairāk nekad.

    Es pats sēžu uz Note 4. Ik pa laikam pasūtu jaunas baterijas pa piečuku xD

    Džoo
    09.08.2019 09:43

    Vai šim tālrunim arī vēl nav e-sim atbalsta?

    Dadzis
    13.08.2019 13:36

    Ja līdz šim visus jaunākos Note modeļus ņēmu , tad tagad pirmo reizi stingra pārliecība, ka palikšu vēl vismaz gadu pie Note 9. Tiem , kuriem ir Note 8, arī neredzu īpašu jēgu pāriet uz šo.

    Reklāma