Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell P2719HC monitora apskats: biznesa monitors ar USB-C

    Jaunākie raksti

    Šoreiz uz testu esam saņēmuši visnotaļ svaigu Dell P2719HC Full HD (1920×1080 pikseļu) izšķirtspējas monitoru, kas pamatā paredzēts darbam birojā. Tas pārstāv Dell Professional monitoru sēriju, kurā ir pieejami vairāku izmēru (22″, 23″, 24″ un 27″) IPS tipa monitori, kurus visus vieno Full HD izšķirtspēja.

    Dell P sērijas monitoru plejāde

    Uz testu esam saņēmuši lielāko 27 collu monitoru un burts “C” modeļa nosaukuma beigās nozīmē to, ka šim monitoram ir arī USB-C pieslēgvieta, kas spēj nodrošināt strāvas, datu, video un audio padevi. Citiem vārdiem sakot, varam pie šī monitora pa taisno pieslēgt portatīvo datoru un vienlaicīgi to arī uzlādēt. Citiem vārdiem sakot, aizvietot klasisku dokstaciju.

    Reklāma

    Minimālistisks dizains un kvalitatīva uzbūve

    Vismaz biroja darbiem paredzēto monitoru jomā Dell ir jau gadiem labi zināms un uzticams zīmols. Tāpēc arī apskatāmā monitora gadījumā sagaidu kvalitatīvu materiālu izvēli un pienācīgu uzbūvi. Tādā ziņā Dell P2719HC nepieviļ, jo monitors izskatās gaumīgi, tam nav pārlieku biezas apmales un ražotājs ir padomājis par plašām monitora grozīšanas iespējām.

    Tāpat Dell inženieri ir padomājuši par to, lai varētu ērti uz galda nolikt divus šādus monitorus. Es runāju par Dell Dual Monitor Stand (MDS19), kas mums dod iespēju uz vienas kājas uzsēdināt divus līdz 27 collas lielus monitorus. Pie tam, šādi paturam iespēju kustināt monitorus un arī visi kabeļi ir smuki kārtībā.

    Tāpat šim monitoram ir standarta VESA (100mm x 100mm) stiprinājums, lai piestiprinātu to pie sienas vai citiem turētājiem.

    Kopumā šī monitora uzstādīšana ir ļoti vienkārša un mums pat nebūs vajadzīgs skrūvgriezis.

    Dell norāda, ka šis monitors ir kļuvis plānāks par priekšgājēju un tam ir arī mazāka kāja. Tas nozīmē, ka mums paliks vairāk vietas uz galda gan līdz, gan zem monitora.

    Savienojumu klāstu papildina USB-C

    Monitora aizmugurē atradīsim strāvas pieslēgvietu (kadrā nav redzams, bet ir pa kreisi), HDMI portu, divus DisplayPort 1.2 portus (ieejai un izejai), USB-C pieslēgvietu un divus USB-A portus. Vēl divi USB-A porti ir monitora kreisajā sānā. USB 3.0 porti ir izvietoti sānā, bet monitora aizmugurē esošie divi pilnizmēra USB porti nodrošina USB 2.0 datu pārraides ātrumus. Pateicoties šādai DisplayPort portu konfigurācijai varam šim monitoram papildus pieslēgt vēl vienu Full HD izšķirtspējas monitoru. Tas noderēs, lai divus monitorus uzstādītu uz iepriekš pieminētā MDS19 statīva.

    Parunāsim par USB-C pieslēgvietu, kas ir šī monitora būtiskākā atšķirības zīme un padara ierīci par aptuveni 40 eiro dārgāku salīdzinot ar Dell P2719H modeli bez USB-C. Galvenā doma šai funkcijai ir aizvietot klasisku dokstaciju. Pieslēdzam visas peles un tastatūras vai citus aksesuārus pie monitora USB portiem un tad ar USB-C vadu pieslēdzam klāt datoru. Vienīgi tīkla kabeli nav kur piespraust, būs jāiztiek ar bezvadu tīklu. Tas ir diezgan noderīgi, jo kaut cik sakarīga dokstacija atsevišķi maksā virs 100 eiro.

    Ar monitora komplektā iekļauto USB-C kabeli varam monitoram pievienot portatīvo datoru. Pie tam, atkarībā no portatīvā datora, tas ne tikai spēs uz monitoru padot video informāciju, bet arī uzlādēties (monitors nodrošina 65W uzlādes jaudu). Praksē gan tas ne vienmēr darbojas, jo, piemēram, manā rīcībā esošais Lenovo Yoga 910 uzlādējas un padod bildi no diviem atsevišķiem USB-C portiem. Paķēru no darba MacBook Pro un tas prata gan padot video uz monitoru, gan vienlaicīgi arī lādēties. Tāpēc noskaidro sava datora spējas pirms skrien pirkt šo monitoru.

    Vadība ērtāka no datora

    Monitora apakšā labajā sānā ir izvietota izgaismota monitora izslēgšanas/ieslēgšanas poga, kā arī četras labi sataustāmas kontroles pogas.

    Tomēr krietni ērtāk monitora iestatījumus ir pārvaldīt no Dell Display Manager programmas. Ar šīs noderīgās programmas palīdzību varam pamainīt displeja spilgtuma un kontrasta iestatījumus, veikt attēlojuma pielāgojumus noteiktām programmām, kā arī sadalīt ekrānu vairākās daļās, lai varētu ērtāk vienlaicīgi izmantot vairākas programmas. Tiesa, tas praksē nav diez ko ērti, jo pie Full HD izšķirtspējas nav lielas jēgas ekrānu dalīt pārāk daudz daļās.

    Displeja kvalitāte

    Dell P2719HC izmanto IPS tipa paneli un tas nozīmē iegūstam korekti attēlotas krāsas ne tikai skatoties tieši uz monitoru, bet arī aplūkojot to no sāniem. Šis 16:9 malu attiecības Full HD izšķirtspējas monitors šajā izšķirtspējā nodrošina 60Hz kadra atjaunošanās ātrumu.  Tas tev ne tuvu nav nekāds geimeru monitors. Šim monitoram ir IPS displejiem pierasts 1000:1 kontrasts un 300 cd/m2 gaišums, kas ir normāls sniegums. Interesanti, ka mazākiem šīs šerijas monitoru modeļiem ir 250 cd/m2 gaišums. Monitors spēj attēlot gandrīz 100% sRGB krāsu spektru (72% no NTSC krāsu spektra, kas ir plašāks par sRGB). Displeju sedz matēts stikls, tāpēc nebūs jāsatraucas par apgrūtinošiem atspīdumiem.

    Pāris dienas lietojot šo monitoru, pamanīju, ka noteiktos apstākļos tam ir izteikts attēla “ghosting” efekts un jau sabijos, ka kaut ko tādu redzu uz Dell monitora. Nonullēju monitora iestatījumus un šis gļuks pazuda. Tātad, kārtējais atgādinājums tam, ka ar iestatījumiem mūsdienās var sačakarēt pat labas lietas.

    Kopumā, manuprāt, šis ir pieklājīgas kvalitātes monitors. Es pats ikdienā mājās izmantoju mazāku 23 collu Full HD izšķirtspējas Dell monitoru un esmu pieradis pie tā, kā tas attēlo krāsas un attēlu. Tāpēc pāreja uz šo testa monitoru nebija pārlieku jūtama. Tik cik prieks par lielāku izmēru, kas ļauj nesasprindzinot redzi uz mazāka izmēra elementiem (pie augstākas izšķirtspējas) redzēt vairāk.

    Šis ir TÜV sertificēts monitors, kas nemirgo un tādējādi neapgrūtina mūsu acis. Tāpat tam ir iestrādāta ComfortView funkcija, kas samazina zilās gaismas izdalīšanos.

    Dell ļoti rūpējas par savu UltraSharp, Professional un Alienware sēriju monitoru kvalitāti un nodrošina tiem 3 gadu garantiju. Ja pamanīsim kaut vienu “beigtu” pikseli, Dell bez ierunām nomainīs monitoru. Biznesā tas ir ļoti svarīgi!

    Secinājumi: Dokstacijas ieguvumi bez pašas dokstacijas

    Manuprāt, lielākais šī monitora pluss ir tā kvalitāte. Šis ir viens no tiem monitoriem, kas ir paredzēts ilgstošam darbam. Pie tā varēsim strādāt stundām ilgi un lieki nepagursim. Šis noteikti nav videospēlēm speciāli pielāgots monitors.

    Kā jau Dell monitoriem pierasts, arī apskatītais P2719HC modelis ir pamatīgi grozāms. Tas ir liels pluss, jo ļauj monitora augstumu un leņķi pielāgot mūsu sēdpozīcijai. Mani ļoti ieintriģēja Dell MDS19 statīvs, kas ļauj ērti uz galda izvietot divus šādus monitorus.

    Full HD izšķirtspēja 2019. gada sākumā un it īpaši uz 27 collām man šķiet par mazu. Es īpaši neraujos uz 4K izšķirtspējām, bet nu vismaz 2K izšķirtspēju prasītos. Tad šāda izmēra monitorā varētu izvietot patiešām daudz informācijas un ērtāk strādāt.

    Šī monitora lielākais jājamzirdziņš ir UBS-C atbalsts, bet te ir jābūt uzmanīgiem un laicīgi jānoskaidro vai mūsu portatīvais dators pratīs vienlaicīgi pa vienu un to pašu portu padot video un uzlādēties. Ja tas nav iespējams, tad no šīs funkcijas nav gandrīz nekādas jēgas – kabeļu skaitu uz galda nesamazināsim. Savukārt, ja mūsu dators šādu iespēju atbalsta, tad lieliska iespēja tikt vaļā no dokstacijas un vadu mudžekļa uz galda.

    Ja mēs meklējam pēc 27 collu displeja ar Full HD izšķirtspēju, tad apskatītais Dell P2719HC modelis ar aptuveni 280 eiro cenu būs teju visdārgākais un kategorijas lētākos variantus kā Philips 271B8QJEB, LG Electronics 27BK550Y-B vai Lenovo ThinkVision T27i “pārspēs” par vismaz 50 eiro. Patiesībā zem 300 eiro var nopirkt arī tīri pieklājīgus 2K (2560 x 1440px) izšķirtspējas monitorus kā 27 collu Philips 272B8QJEB/00 (ap 230 eiro) vai 32 collu Philips 328B6QJEB (ap 260 eiro). Tomēr, ja mēs sāksim vienādojumā likt iekšā arī USB-C savienojumu, tad šis Dell monitors vairs neizskatīsies nemaz tik dārgs, jo ar USB-C aprīkoti monitori parasti būs arī augstākas izšķirtspējas un maksās virs 300 eiro. No tiešajiem konkurentiem Lenovo ThinkVision P27h maksā ap 370 eiro, bet iegūstam augstāku 2K izšķirtspēju. Arī HP EliteDisplay E273Q maksā ap 370 eiro un piedāvā gan USB-C pieslēgvietu, gan 2K izšķirtspēju. HP monitoram ir arī iebūvēts skaļrunis.

    Man patika:

    • Minimālistiks dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Plašas monitora grozīšanas iespējas
    • Kvalitatīvs displejs
    • Noderīga programmatūra
    • USB-C pieslēgvieta ir forši, ja tavs dators vienā portā nodrošina gan video padošanu, gan uzlādi

    Man nepatika:

    • Full HD izšķirtspēja mūsdienās tomēr ir aizejoša parādība
    • Monitorā nav iebūvēti skaļruņi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.04.2019 17:21

    Ar monitoru viss ir kārtībā. Nopērc tumbeles un būs skaņa arī birojā. Un vispār birojā neapklusināti skaļruņi ir kaitīgi pašam.

    Mārtiņš
    10.04.2019 00:24

    Ceru, ka mans vecais Viewsonic VP2365WB izvilks to laiku, kas palicis līdz microLED atnākšanai … vēl kādi 5 gadi varbūt.

    Bet citādi es arī ik pa laikam paskatos uz Dell monitoru pusi. Protams, pat Dell netiek 100% galā ar TFT LCD raksturīgajām “slimībām” – backlight bleed, IPS glow (galu galā izmanto tos pašus LG paneļus, ko citi ražotāji), bet toties garantijas un solīduma ziņā Dell ir labs variants.

    muki
    13.05.2020 09:00
    Reply to  Mārtiņš

    Kas ir Dell solīdums, tavuprāt?

    kristaps194
    10.04.2019 10:34

    Paldies par apskatu, Kristap!
    Tā kā pārej no 23″ FHD paneļiem, vai 27″ FHD izskatījās šausmīgi slikti? Gribu vienu normālu 27″ monitoru, bet negribu par 350€ pirkt ko ne-nākotnes noturīgu (bez USB-C pilno fīču klāsta) vai maksāt 500€ par pilno paku. Šiet runāju par QHD variantiem.
    FHD atrisinātu manas problēmas. Ak, smagā 21.gs. patērētāja dzīve :D

    kristaps194
    10.04.2019 15:34

    Paldies! Šie un kolēģu komentāri noderēja!
    Lielāks par 24″ un zem FHF -> no go :)

    Janis
    10.04.2019 10:38

    Ļoti labs monitor no “Dell”, bet 27” ir nedaudz par lielu priekš manis (man vairāk patīk 24”). Man ļoti patīk ka daudziem “Dell” monitor ir USB hub – tas ir ļoti ērti!

    Mahmuds
    10.04.2019 15:09

    Dell un HP var dabūt visai kvalitatīvu, monitora apakšā stiprināmu un no monitora iebarojamu soundbaru. Esmu savam Dell 23niekam tādu uzlicis. Youtube video var labi skatīties. Full HD izšķirtspēja gan priekš 27 collām ir par maz!

    Reinis
    07.07.2020 10:35

    Paldies par apskatu. Noderēja. Vienu brīdi gribēju pirkt HP EliteDisplay E273Q, bet oriģinālajā HP lapā tech spec pamanīju, ka USB-C uz āru dod tikai 15W lādēšanas jaudu, kas laikam nepietiek portatīvā uzlādei.
    Beigās nosvēros par labu Dell Ultrasharp u2719dc, kam ir augstāka izšķirtspēja kā šim (aprakstā) monitoram + iegādājos klāt Dell, Stereo Soundbar AC511M pa EUR 34.

    Reklāma