Web Analytics
More
    Reklāma

    Google lietotne Science Journal pārvērtīs Tevi par pētnieku

    Jaunākie raksti

    Google prezentē lietotni Zinātnes Žurnāls (Science Journal), kas ļaus ikvienam atklāt sevī pētnieku. Tai nebūt nav tikai skanīgs nosaukums, tā, iegūstot un apstrādājot datus, kas atrodas vidē ap Tevi, burtiski vēlas būt Tavs sabiedrotais turpmākajos zinātniskajos atklājumos. Kāpēc gan nē?

    Lietotnē var veidot un organizēt savus pētnieciskos projektus, ierakstīt datus īstajā laikā, kā arī pievienot papildus informāciju, lai padarītu projektu vēl aizraujošāku. Izmantojot Android telefona sensorus, lietotne ir gatava mērīt pat skaņu un gaismu, un telefona novietojumu.

    Reklāma

    Pēc lietotnes izmēģināšanas varu teikt, ka esmu patīkami pārsteigta. Jā, visdrīzāk galvenā mērķauditorija nebūs profesionālie pētnieki (gari tekstuāli komentāri padara eksperimentu nepārskatāmu, tostarp, kā izskatās, veiktos skaņas vai gaismas ierakstus pagaidām nav iespējams lejupielādēt vai eksportēt uz citu vidi), taču šai lietotnei ir potenciāls ieinteresēt bērnus (un ne tikai) zinātnē. Tās galvenais izaicinājums tādējādi ir nostiprināt zinātkāri un regulāri atjaunot informāciju, lai eksperimentu veidošana neapstājas pēc nedēļas, kad ziņkārība jau ir apmierināta un paliek garlaicīgi. Iespējams, dalīšanās ar rezultātiem sociālajos tīklos varētu būt viens risinājums.

    Līdz nākotnei gan pagaidīsim – šobrīd, lai Science Journal paspārnē radītu spēcīgu kopienu, ikvienam ir pieejamas lietošanas un eksperimentu pamācības un forums, kur uzdot sevis interesējošu jautājumu.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.05.2016 09:22

    Bija, bija – līmeņrāža applikācija bija. Tieši tā – bērniem patika :)

    Reklāma