Web Analytics
More
    Reklāma

    Google grasās veidot viedierīču procesorus. Bet kāpēc?

    Jaunākie raksti

    Tiek baumots, ka Google grasās veidot paši savu viedierīču procesoru sēriju. Diez vai Google vēlas tieši konkurēt ar Snapdragon vai MediaTek. Visticamāk, Google grasās ciešāk savā tvērienā sažņaugt Android ekosistēmu, tādējādi uzsākot pamatīgu cīņu pret operētājsistēmas sadrumstalotību.

    Par galveno iemeslu Google rūpēm tiek minēta dārgo Android viedtālruņu nespēja konkurēt ar Apple produkciju. Ja arī kāds Android viedtālruņu ražotājs saņemas izveidot augstvērtīgu ierīci, tāpat tam ir jācīnās ar ierastajām operētājsistēmas nespējām un ierīces cena gāžas kā ķieģelis no 9. stāva.

    Reklāma

    Daži analītiķi uzskata, ka Google vēlas vismaz daļēji kopēt Apple pieeju viedtālruņu izveidei, nodrošinot gandrīz ideālu procesoru sadarbību ar operētājsistēmu – viena roka zina, ko darīs otra. Tāpat Google ir nepieciešami īsteni tirgus līderi Nexus viedtālruņi, jo šobrīd citi ražotāji spēj nodrošināt veiksmīgākus modeļus, bet tie nekalpo kā paraugi tālākai Android ierīču attīstībai.

    Savukārt citi analītiķi uzskata, ka baumas pagaidām nav uzskatāmas par īstenojamām. Ja Google vēlējās kļūt par procesoru veidotāju, uzņēmums nebūtu pārdevis Motorola. Neviens gan nespēj ieraudzīt, kā Google spētu iegūt kontroli pār Android ekosistēmu Apple apmēros. Android nākotnes drauds ir arvien agresīvākās ļaundabīgās programmatūras, Google ar tām netiek galā operētājsistēmas sadrumstalotības dēļ. Pat relatīvi jauns viedtālrunis (iznācis 2015. gada maijā) man uzrāda divas ievainojamības, izmantojot atvērtā pirmkoda NowSecure Android Vulnerability Test Suite.

    Antivīrusu programmatūra var nebūt pareizā atbilde. Vēl sliktāk – AVG ir gandrīz uzskatāma par spiegojošu lietotni, nevis antivīrusu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    09.11.2015 13:13

    Antivīrusu programmas NEKAD nepalīdzēs cīņā ar vīrusiem. Tas tāds sevis apmāns vien ir. Ja uz PC vēl kaut kāda jēga ir, tad viedtālruņos labāk pataupīt tos resursus kam noderīgākam.
    Nemaz īsti nevar saprast, kādas ir Google prioritātes. Ne viņi stabilitāti ir sakārtojuši, ne drošību uzlabojuši. Ieviesa natīvo pirkstu nospiedumu lasīšanas atbalstu. Ko tas dod, ja pašā saknē tas androids ir liels drošības caurumu perēklis?

    Raimonds
    09.11.2015 14:57

    Tieši tā, kādas ir Google prioritātes. Noteikti tikpat sadrumstalotas kā pati os.

    09.11.2015 15:18
    Reply to  Raimonds

    Google prioritāte ir iesmērēt da jebkuram da jebko (vienalga – Chrome pārlūku, Chormebook vai Android), ka tik var parādīt reklāmas. Bet šie laikam saprot, ka ar tik caurumainu OS tuvāko piecgadi neizvilkt.

    Raimonds Talcis
    09.11.2015 19:16
    Reply to  Artis Abols

    Skaties kā gribi gala rezūltātā vainīgi tā pat ir pircēji (es, tu un visi pārējie), jo viņi ir tie kas maksā par šīs os izplatīšanos.

    Latgoļs
    09.11.2015 16:23

    Tā jau i. Paskat kādi Win platformas telefoniem specis saistībā ar skaitļošanu. Tur vecie 400 snapi ar 1GB ramu, a paskat kā lido! Optimizācija Windim jauka. Piekritīsiet ne?

    Uldis M.
    12.11.2015 09:18
    Reply to  Latgoļs

    Piekrītu – darbojas diezgan plūstoši, bet par lidošanu gluži to arī nevar nosaukt. Cik nu man ir sanācis padarboties ar Lumiām tad esmu novērojis ka kaut ko nospiežot tas nemaz zibenīgi neatveras, bet tā kā Microsoft to veiksmīgi noslēpj aiz dinamiskiem vizuālajiem efektiem, lietotājam tas sniedz iespaidu ka viss notiek plūstoši. Respektīvi lietotne vai jebkas cits kam tu uzspied neatveras zibenīgi, un bez animācijām to justu kā bremzēšanu, bet tā kā ekrānā slīd punktiņi un ekrāns vizuāli pārbīdās – tad psiholoģiski lietotājs nesajūt aizkavi jo ekrānā viss notiek! Kaut kā tā…

    Reklāma