Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla Thunderbird e-pasta klients beidzot būs pieejams mobilajās ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Mozilla paziņojis, ka Thunderbird mobilās lietotnes izstrāde ir kļuvusi par tās otro prioritāti savā produktu attīstības līnijā, tomēr tas varētu būt krietni par vēlu.

    Šis e-pasta klients it nemaz nav populārs lietotāju vidū, jo tā tirgus daļa ir 0,08%, un principā to var uzskatīt par aizmirstu, tomēr uzņēmums, kā vienu no šī brīža prioritātēm, saredz mobilās lietotnes izveidošanu un piedāvāšanu klientiem. Visticamāk, ka mūsdienās cilvēki izvēlas Gmail, Outlook vai Apple Mail lietotni. Pirmā prioritāte Mozilla acīs ir Thunderbird lietojamības uzlabošana, kam savā ziņā var piekrist, jo tās vēsmas joprojām nāk no pagātnes.

    ReklāmaAdvertisement

    Vienīgais ieguvums varētu būt tas, ka Mozilla Thunderbird plānots veidot kā atsevišķu Android pakotni ārpus Play Store (angliski Android Package (APK)). Tas varētu patikt tiem lietotājiem, kuri vēlas izmantot FOSS tipe e-pasta pārvaldniekus. Tieši šī pieeja varētu būt tā, kas varētu nodrošināt lielāku interesi par Mozilla Thunderbird lietotni. Tomēr uzņēmuma pārstāvji neatklāj, kad tieši lietotne varētu būt oficiāli pieejama. Pirmā testa versija varētu tikt realizēta tuvākajos mēnešos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    10.05.2022 12:03

    > interneta pārlūks

    epasta klients

    > Visticamāk, ka mūsdienās cilvēki izvēlas

    TB ir vienīgais sakarīgais bezmaksas epasta klients zem Win/OSX — w10/11 Mail ir izsmiekls, Apple Mail ir mazkontrolējams un neparedzams, Gmail vispār ir webklients ar likumsakarīgi līku ģīmi caur pārlūku. Outlook lieto korporatīvie mazohisti un cietušie, kurus firma spiež. tāpēc multiplatformu pērkonputna gaidāmā pieejamība uz mobilajiem ir kā gaidīšanas svētki…

    grh
    10.05.2022 12:47
    Reply to  digitalk

    Lietoju Outlook. Izvēlējos labprātīgi. Exchange rullz

    digitalk
    10.05.2022 17:59
    Reply to  grh

    cik cilvēkiem esi piekakājis epastu ar winmail.dat? ;)

    Oskars
    11.05.2022 14:38
    Reply to  grh

    Nu, nu pastasti, kapec Exchange rullz. Ko spej Exchange labak neka IMAP? (Neminesim sinhronizesanu). Ja runa ir par programmu Outlook, tad pati programma to neparveido no pasta POP/IMAP par Exchannge.
    Bet ja outlook.com ir iespejams izmantot ari Exchange iestatijumus.

    Last edited 2 years ago by Oskars
    Krotow
    10.05.2022 17:08
    Reply to  digitalk

    Skatoties kā uztaisīs. Pēdējos gados TB labošanai un papildināšanai šķiet trūka cilvēkresursu. Nupat desktopa versija ir jau pavisam lietojama. Redzēs kāda būs mobilā aplikācija.

    digitalk
    10.05.2022 18:03
    Reply to  Krotow

    TB desktopa versija joprojām nav nekāds zelta gabaliņš no konfigurēšanas un uzvedības viedokļa, bet kā saka “aklo zemē arī vienacainais ir karalis”…

    Krotow
    10.05.2022 19:42
    Reply to  digitalk

    Ganoties pa vidu starp vairāk Linux un krietni mazāk Windows, neko īsti labāku neesmu atradis. Varbūt iemesls ir tikai dažas pastkastes un sakotnējais pasta vienību skaits zem 50000.

    Reklāma