Web Analytics
More
    Reklāma

    Google spērusi platu soli, lai atbrīvotu mūs no paroļu sloga

    Jaunākie raksti

    Otrdien Google izziņoja mazu, bet ļoti lielu izmaiņu, kas varētu būt viena no pēdējā laika lielākajām kiberdrošības pārmaiņām. Proti, ierastās rakstiskās paroles nomainītu passkeys risinājums.

    Uzņēmuma plāns ir cilvēkiem vispār aizmirst par parolēm un padarīt tās par pagātni. Lielā izmaiņa ir tā, ka nākamajā reizē, kad lietotājs veiks ielogošanos savā Google kontā, tiks pieprasīts uzstādīt passkeys. Tā būs iespēja pieslēgties saviem kontiem, izmantojot biometrisko informāciju, līdzīgi, kā tas jau ir ar viedierīču atslēgšanu.

    Reklāma

    Šis ir viens no soļiem, kas lietotājiem liks adaptēt šo jauno drošības veidu. Tas tiek uzskatīts par drošāku un ērtāku veidu, jo drošības informācija glabājas konkrētajā autorizācijas ierīcē un hakeriem nav iespējams tai piekļūt. Tāpat jāņem vērā Google spēcīgās pozīcijas tehnoloģiju tirgū.

    Protams, lietotājiem būs iespējams atslēgt passkeys un izmantot ierastās paroles, tā kā šī iespēja nav padarīta neatgriezeniska un nav gaidāms, ka tas notiks tik drīz. Google un Apple jau ir noslēguši sadarbību ar eBay un Uber, lai izmantotu passkeys kā autentifikācijas rīku. Nākamais rindā varētu būt saziņas rīks WhatsApp.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    13.10.2023 17:36

    Sveiciens nogrieztajiem pirkstiem un galvām :)

    Reinis Rozitis
    13.10.2023 18:50

    Nez kā šis īsti ies kopā ar 2FA (un tiem kam jāsertificējas dažādiem standartiem).

    Proti, parole vienmēr ir bijusi “lieta, kuru tu zini” (“something you know”), bet tālrunis, hardware/soft keys, pirkstu nospiedums / biometriskie dati utt ir lieta, kas tev ir, (“something you have”) un divi elementi no vienas grupas, lai arī kaut kādā mērā palielina drošību, taču nav pietiekami, lai izpildītu (vismaz līdzšinējās) prasības (piem PCI DSS).

    Robčiks
    14.10.2023 09:53

    Tas ir drošībai vai datu iegūšanai?
    Cilvēkiem ir vairāki konti – darba, hobiju, privātie.
    Kā tad tas strādās?
    Kā tagad būs sistēmu administratoriem strādāt?

    Krotow
    14.10.2023 20:07
    Reply to  Robčiks

    Paroles taču netiek atceltas.

    Reklāma