Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Bard” čatbots tagad spēj sameklēt atbildes no “Gmail”, “Docs” un “Drive” servisiem

    Jaunākie raksti

    “Google” šī gada februāra sākumā prezentēja savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Bard”, kas atbildes uz lietotāju jautājumiem līdz šim meklēja vienīgi caur tīmekli. Taču tagad uzņēmums šo robotu padarījis krietni vien noderīgāku un praktiskāku, jo tas ir spējīgs vajadzīgo informāciju sameklēt, izmantojot arī tādus “Google” pakalpojumus kā “Gmail”, “Docs”, “Drive” un citus.

    Kompānija skaidro, ka, izmantojot jauno integrāciju, lietotājs var palūgt “Bard” veikt tādas darbības kā, piemēram, atrast un apkopot “Gmail” e-pasta saturu vai sameklēt konkrētu informāciju no “Drive” glabātajiem dokumentiem. Lai arī šajos pakalpojumos ātrākai informācijai sameklēšanai jau ir iestrādāti filtri, “Bard” čatbots meklēto varētu atrast krietni ātrāk, bet ar nosacījumu, ka vaicājums uzdots korekti un precīzi.

    Reklāma

    Šīs integrācijas, ko “Google” sauc par paplašinājumiem, var izmantot ļoti daudzos gadījumos, īpaši darba vai studiju vajadzībām. Vēl labāk, ka lietotājs var palūgt “Bard” sameklēto informāciju izmantot citos veidos, piemēram, ievietot diagrammā vai izveidot skaisti noformētu kopsavilkumu par konkrētu tēmu.

    Lai arī “Bard” piekļuve lietotāja personīgajam e-pastam un dokumentiem varētu radīt bažas par privātumu, konfidencialitāti un datu izmantošanu, “Google” mierina, ka neizmantos šo informāciju, lai apmācītu “Bard”, kā arī to neredzēs cilvēki, kuri veic ierakstu pārskatīšanu.

    Būtiski, ka “Bard” paplašinājumi ir pieejami ne tikai “Gmail”, “Docs” un “Drive”. Čatbots ir spējīgs savienoties un sniegt reāllaika informāciju arī, izmantojot “Google Maps”, “Youtube” un “Google Flights”. Lai sāktu izmantot šo iespēju, lietotājam nav speciāli jāizveido “Bard” integrācija ar “Google” pakalpojumiem. Jaunā funkcija pagaidām ir pieejama tikai angļu valodā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dj Bacon
    20.09.2023 17:21

    Pagaidām Bard ir pilnīga miskaste priekš manis.
    Iedodu kodu, kam vajag palabot šo to. Tas man uzraksta, ka kaut ko ir labojis (tipa to, kas jau kodā ir), un atmet atpakaļ identisku kodu.

    ChatGPT it kā paliek dumš, bet ar kodu joprojām labi prot apieties.

    Reklāma