Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” piesaka spēcīgu konkurenci “ChatGPT” un izziņo AI čatbotu “Bard”

    Jaunākie raksti

    Pēdējos nedaudz vairāk kā divus mēnešus pasaules mēroga slava tehnoloģiju jomā piederējusi “OpenAI” izstrādātajam mākslīgā intelekta čatbotam “ChatGPT“, kuram pa šo laiku pievienota arī maksas versija ar papildus priekšrocībām. Taču arī konkurenti nesnauž, un ir zināms par vismaz pāris uzņēmumiem, kas strādā pie līdzīgiem risinājumiem un jau pavisam drīz tos laidīs tautās. Viens no tiem, protams, ir “Google”, kas nedēļas sākumā plašāk pastāstīja par savu AI projektu “Bard”, ko uzņēmums oficiāli prezentēs šodien.

    Saskaņā ar “Google” izpilddirektora Sundara Pičai pirmdien publicēto paziņojumu – “Bard” darbosies kā “eksperimentāls sarunvalodas AI pakalpojums”. Līdz ar to sagaidāms, ka tas sastādīs nopietnu konkurenci “ChatGPT”. Pičai arī skaidro, ka “Bard” izveidots uz valodas modeļa (Language Model for Dialogue Applications – LaMDA) platformas, pie kā uzņēmums strādā pēdējos divus gadus. “Google” vadītājs uzsver, ka “Bard” “centīsies apvienot cilvēces zināšanu plašumus ar valodu modeļu varenību, inteliģenci un radošumu. Izmantojot tīmeklī pieejamo informāciju, risinājums sniegs jaunas, augstas kvalitātes atbildes”.

    Reklāma

    Tiesa, atšķirībā no “ChatGPT” rīka “Bard” nebūs uzreiz pieejams visiem. “Google” informē, ka sāks ar salīdzinoši vienkāršākas LaMDA versijas izlaišanu, kurai ir nepieciešamas daudz zemākas sistēmas prasības. To arī varēs testēt ļoti ierobežota lietotāju grupa. Balstoties uz ārējām atsauksmēm un iekšējās testēšanas rezultātiem, “Google” pilnveidos “Bard”, lai tas atbilstu augstai kvalitātes, drošības latiņai un balstītos uz reālās pasaules informāciju. Līdz ar to pagaidām priekšā lielie testēšanas darbi, līdz “Google” AI čatbotu varēs notestēt visa pasaule.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bumbulis
    07.02.2023 21:41

    ChatGPT izrādās ir glupāks par vidusskolas audzēkni. Es viņam uzdevu lērumu fizikas uzdevumu, uz kuriem viņš sniedza nepareizas atbildes. Mans draugs viņam uzdeva jautājumus saistībā ar programmēšanu un uz tiem arī risinājumi bija gluži aplami.

    Mazaisvecitis
    07.02.2023 23:10
    Reply to  Bumbulis

    Valdi, tu?

    capsx
    08.02.2023 00:00
    Reply to  Bumbulis

    Tas bots jau pats tās atbildes neizdomā. Ar IT saistītos jautājumus (un visu pārējo arī) viņš ir sagrabojies netā, un, ja tur ir nepareizi, tad viņš arī sniegs nepareizi atbildi. Un, protams, ļoti liels svars ir uz jautājuma pareizu nodefinēšanu. Savukārt uz vienu un to pašu jautājumu bots var iedot dažādas atbildes. Konteksts būs viens un tas pats, tomēr risinājumi būs mazliet atšķirīgi. Paspēlējoties, ar laiku saproti, ka sarežģītāku uzdevumu izpildei ātrāk ir ar google, jo šis ChatGPT iedod pārāk vispusēju informāciju, un Tev ir jāsāk viņam prasīt kāpēc neiet tas un kāpēc neiet šitas. Atbildes viņš gan iedos pareizas, tomēr Tu būsi patērējis laiku viņam uzdodot šos jautājumus. Un dažreiz pieeja NAV īsti pareiza, jo botam NAV praktiskas pieredzes. Savukārt iekš googles lielākoties Tu pats ātri vari izvēlēties tavuprāt labāko risinājumu, kurā parasti ir uzskaitītas daudz nianses, kuras jāņem vērā. Kā tā – pasākums ir ļoti labs, it sevišķi ja Tu uzdod jautājumus, par kuriem Tev ir pilnīga nulle – bots Tevi, tā sakot, ievedīs domas pareizajā virzienā (es vairāk runāju par IT lietām). IDEJISKI – bots Tev pateiks pareizo virzienu Tava jautājuma risināšanai, tomēr gala rezultātu Tev būs jāsasniedz pašam. Tā sakot, palīgs Tev, tomēr tikai palīgs uz… Read more »

    Sesks
    08.02.2023 18:51
    Reply to  capsx

    “ja Tu uzdod jautājumus, par kuriem Tev ir pilnīga nulle – bots Tevi, tā sakot, ievedīs domas pareizajā virzienā” – vai arī ievedīs pilnīgās auzās, jo tu taču esi nulle un tāpēc uzticies botam !

    Reklāma