Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” ar MI varētu par 10% pagarināt jauno viedtālruņu baterijas darbības laiku

    Jaunākie raksti

    “Samsung” aktīvi izmanto mākslīgā intelekta (MI) risinājumus, lai padarītu savus viedtālruņus funkcionālākus un saistošākus. Jauns ziņojums liecina, ka ar MI palīdzību “Samsung” varētu mēģināt pagarināt viedtālruņu akumulatora darbības laiku līdz pat 10%. Nav izslēgts, ka pie šādas iespējas tiks jau “Galaxy S25” sērijas telefoni.

    “Samsung” ierīču guru, kas vietnē “X” atrodams kā PandaFlash, dalījies ar iekšēju informāciju no nenosaukta avota par “Samsung” jauno funkciju, kas nodēvēta par “Battery AI”. Ziņots, ka tā varētu būt pieejama nākamā gada “Galaxy S25” viedtālruņu sērijā un palielinātu akumulatora ilgmūžību no 5 līdz 10%. Ir daži veidi, kā “Samsung” to ar MI palīdzību varētu panākt. Piemēram, tālrunī neaizvērto, fonā strādājošo lietotņu darbības apturēšana vai iestatījumu pielāgošana atkarībā no ierīces izmantošanas paradumiem.

    Reklāma


    Daži programmatūras risinājumi jau pagarina akumulatora darbības laiku, piemēram, samazinot ierīces procesora jaudu. Tikmēr atsevišķi Ķīnas konkurenti šo mērķi cenšas sasniegt, ejot vieglāku ceļu – vienkārši palielinot akumulatora ietilpību. Izskatās, ka “Samsung” varētu izmantot nedaudz radošāku pieeju un mākslīgā intelekta potenciālu, lai to panāktu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    08.05.2024 17:40

    Agrāk to sauca nevis par MI, bet baterijas taupītāju. Jauni laiki – jauni nosaukumi.

    Ziecha
    10.05.2024 21:33
    Reply to  Biteme

    Nuuu… te varētu nepiekrist… MI risinājums varētu būt gudrāks, adaptīvāks.. bateriju taupītājs vienkārši nogriež procesus.. šajā gadījumā gribētos domāt, ka šis viss notiek nedaudz sarežģītāk…

    Reklāma