Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks pagaidām nesaskata mākslīgā intelekta potenciālu kosmosa jomā

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) sniegtās iespējas izmanto virknē dažādu nozaru, taču līdz šim nav dzirdēts par šīs tehnoloģijas pielietojumu kosmosa jomā. 27. ikgadējā “Milken Institute” globālajā konferencē viens no runātājiem bija arī “SpaceX” vadītājs Īlons Masks, kurš atklāja, ka viena no jomām, kur šobrīd nesaskata MI potenciālu, ir tieši kosmoss.

    Jautāts par to, vai mākslīgais intelekts var palīdzēt sasniegt mērķus kosmosa jomā, Masks atbildēja, ka “dīvainā kārtā viena no jomām, kur gandrīz netiek izmantots MI, ir kosmosa izpēte”. Viņš norādīja, ka ne “SpaceX”, ne “Starlink” pamatā neizmanto mākslīgo intelektu, jo vēl neredz tam pielietojumu.

    Reklāma

    Vienlaikus miljardieris uzsvēra, ka nav pret šīs tehnoloģijas izmantošanu, ko arī apstiprina fakts, ka Masks izveidojis MI jaunuzņēmumu – projektu “xAI“, kura mērķis ir “izprast Visuma patieso būtību”, izmantojot mākslīgo intelektu. Tāpat Īlons Masks iepriekš izteicies, ka “pēc diviem gadiem māksīgais intelekts būs gudrāks par cilvēkiem”.

    Citos savos uzņēmumos Masks plašāk izmanto MI sniegtās iespējas. Piemēram, mikroblogošanas platformas “X” maksas lietotāji var izmantot MI tērzēšanas robotu “Grok“, kas vēlāk varētu izveidot “X” publicēto ziņu un ierakstu kopsavilkumus. Savukārt “Tesla” rūpnīcās Masks jau drīzumā cer pielikt pie darba cilvēkveidīgo robotu “Optimus“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma