Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks nodibinājis jaunu uzņēmumu “xAI”, kas palīdzēs izprast Visumu

    Jaunākie raksti

    Ar lieliem jaunumiem vakar nācis klajā vairāku tehnoloģiju kompāniju vadītājs Īlons Masks. Viņš ir nodibinājis vēl vienu uzņēmumu “xAI“, kura mērķis ir “izprast Visuma patieso būtību”. Plašāk par šo uzņēmumu solīts pastāstīt piektdien, 14. jūlijā, “Twitter Spaces”.

    Skaidrs ir tas, ka jaunais uzņēmums koncentrēsies uz mākslīgā intelekta (MI) projektiem. To pierāda arī komandas sastāvs, kuri visi lielākā vai mazākā mērā iepriekš ir iesaistījušies un pārstāv ar MI risinājumu izstrādi saistītus uzņēmumus un projektus, kā “OpenAI”, “Google Research”, “Microsoft Research”, “Tesla” un “DeepMind”.

    Saskaņā ar “xAI” mājaslapā publicēto informāciju, šis uzņēmums darbosies atsevišķi no Maska šogad dibinātās kompānijas “X Corp”, kurai pieder “Twitter” un nākotnē plāno kļūt par pamatu citiem projektiem. Taču norādīts, ka “xAI” cieši sadarbosies ar “Twitter”, “Tesla” un citiem Maska uzņēmumiem.

    Ziņas par “xAI” nodibināšanu gluži nav nokritušas kā no zila gaisa. Aprīlī atsevišķi mediji informēja par dokumentiem, kuri pierāda, ka Masks nodibinājis uzņēmumu Nevadā. Par “xAI” toreiz bija zināms ļoti maz, taču daži ziņojumi liecina, ka jaunā biznesa uzsākšanai Masks aizņēmies naudu no “SpaceX” un “Tesla”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma