Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” čatbots “Grok” drīzumā kļūs vēl gudrāks

    Jaunākie raksti

    Marta beigās pie mikroblogošanas vietnes “X” maksas lietotājiem nonāca mākslīgā intelekta (MI) čatbots “Grok“, ko izstrādājis Īlona Maska uzņēmums “X.ai” un kas principā konkurē ar populārākajiem robotiem “ChatGPT”, “Claude” u.c. Līdztekus tam Īlons Masks atklājis, ka “Grok” drīzumā darbosies uz “X.ai” jaunākā MI modeļa “Grok-1.5” pamata.

    “X.ai” norāda, ka “Grok-1.5” sniegs čatbotam uzlabotas argumentācijas spējas. Īpaši tas attiecas uz programmēšanu un ar matemātiku saistītiem uzdevumiem. Šis MI modelis salīdzinājumā ar iepriekšējo uzrāda par 10% labāku sniegumu dažādos testos, kas fokusējas uz programmēšanas valodu ģenerēšanu un problēmu risināšanu. Protams, pagaidām vēl grūti pateikt, kā šīs atšķirības izpaudīsies reālā izmantošanā.

    Reklāma

    Vēl viens uzlabojums, ko sniedz “Grok-1.5” modelis, ir lielāks apstrādājamās informācijas apjoms. Tāpat tas var apstrādāt ilgākas un sarežģītākas uzvednes, vienlaikus saglabājot izpratni par temata kontekstu un iepriekš runāto.

    Būtiski norādīt, ka “Grok” no citiem MI čatbotiem atšķiras ar to, ka tas pieņem vaicājumus arī par tādām tēmām, uz kurām pārējie roboti nav kompetenti atbildēt, piemēram, sazvērestības teorijas, pretrunīgas politiskas idejas. Tāpat “Grok” var atbildēt ar humoru vai rupjā valodā, ja lietotājs to pieprasa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma