Web Analytics
More
    Reklāma

    Drīzumā uz “Gmail” e-pastiem varēs reaģēt, izmantojot emocijikonas

    Jaunākie raksti

    Emocijikonas ir ļoti ērts veids, kā reaģēt uz ziņojumiem sociālajos tīklos, ziņapmaiņas lietotnēs un biznesa komunikācijas rīkos. Tās ļauj izvairīties no lieku tekstu drukāšanas, ietaupa laiku, kā arī nereti trāpīgāk ilustrē sakāmo. Šo iemeslu dēļ “Google” vēlas atvieglot “Gmail” lietotāju dzīvi, un tā vietā, lai rakstītu pilnu atbildi, dos iespēju uz e-pastiem reaģēt ar emocijikonām.

    Paredzēts, ka jaunā funkcionalitāte “Gmail” parādīsies jau šomēnes, oktobrī. Kad tā būs aktīva, “Gmail” e-pasta labajā pusē parādīsies smaidoša emocijzīme. Noklikšķinot uz tās, lietotājam piedāvās sniegt ātru atbildi uz e-pastu, izvēloties atbilstošāko emocijikonu. Ziņojuma saņēmējs, kurš izmanto “Gmail”, šo emocijzīmi redzēs e-pasta apakšā. Savukārt citu e-pasta pakalpojumu lietotāji emocijikonas reakciju saņems kā standarta e-pasta atbildi.

    Reklāma

    Izvēloties reaģēt uz e-pastu ar emocijikonu, lietotājam pēc noklusējuma tiks piedāvātas piecas opcijas, taču, nospiežot + zīmi, būs iespēja izvēlēties no vēl vairākiem desmitiem veidu. Pagaidām neapstiprināta informācija liecina, ka šai funkcionalitātei būs vairāki ierobežojumi. Piemēram, emocijikonas nevarēs izmantot BCC vai šifrētos e-pastos. Tāpat vienam e-pastam nedrīkstēs pievienot vairāk par 20 emocijzīmēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    02.10.2023 10:51

    nIn

    Krotow
    02.10.2023 11:00

    Fakuča zīme būs? Kaut kāda pat ne pirmās pasaules bet sap***o galvu problēma.

    Alberts Kviesis
    02.10.2023 11:19

    Tā saņemtās ziņas emocijzīme tiks nosūtīta arī sūtītājam? Šamais arī saņems fakuci gmailā pie nosūtītajiem? Drīz varēs e-pastā iesūtīt un atbildēt ar balss ziņām, kuras uzreiz pārveidos par standarta tekstu, un tad to tulkos valodā pēc nepieciešamības, t.sk balss saziņā. Saņēmējam arī būs gan teksts, gan balss ziņa jamajam čuņ-čaņ valodā..

    Čiekurs
    02.10.2023 12:02

    “Šo iemeslu dēļ “Google” vēlas atvieglot “Gmail” lietotāju dzīvi, un tā vietā, lai rakstītu pilnu atbildi, dos iespēju uz e-pastiem reaģēt ar emocijikonām.”

    Ja atbildi var izteikt ar emocijikonu, tad normāli cilvēki parasti vienkārši neko nesūta un otrā galā neviens arī neko negaida. Tam jau tas epasts ir domāts, lai pieturētos pie saziņas standarta.

    Biteme
    02.10.2023 12:24

    Ir taču gatavas teksta sagataves, kuras atliek nospiest “ok, vecais”, “ej dēt” “wtf?!?” un otrs visu saprot.

    Krotow
    02.10.2023 12:59
    Reply to  Biteme

    Un tad ātrumā sajauc un čomam domāto “Pi***s d**t ha**j!” aizsūta bosam vai klientam :P

    Sergejs
    02.10.2023 14:24

    Ir jau daži ieberzušies ar šāda tipa atbildi. Tiesa nosprieda ka tas ir tas pats kas paraksts zem līguma, nevis “paldies, saņēmu”. Kurā valstī tas bija tagad neatceros, bet vienā no civilizētām.

    SSs
    03.10.2023 18:06
    Reply to  Sergejs

    Es gan nesauktu par civilizētu pasaules lielāko agresoru !

    Reklāma