Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri nozaguši lietotāju informāciju no Eiropas lielākās stāvvietu apmaksas lietotnes

    Jaunākie raksti

    Eiropas lielākais auto stāvvietu pārvaldītājs paziņojis, ka hakeru rokās nonākusi daļēja informācija par to lietotājiem, oficiāli atzīstot kiberuzbrukumu un datu noplūdi.

    EasyPark Group pieder tādas lietotnes, kā RingGo un ParkMobile. Viņi atklājuši, ka hakeriem izdevies piekļūt lietotāju vārdiem, telefona numuriem, adresēm, e-pasta adresēm, kā arī daļai no bankas kartes informācijas. Tomēr EasyPark Group garantē, ka ar šo bankas informāciju nebūs iespējams veikt pirkumus, tāpēc lietotājiem par to nav jāuztraucas.

    Reklāma

    Tāpat nav zināms, cik daudz lietotāju informācijas tikusi nozagta, tāpēc nevar spriest par šī uzbrukuma mērogu. Ir publiskota informācija, ka 950 RingGo lietotāju Lielbritānijā ir krituši hakeru rokās, kā arī lielākā daļa skarto klientu nāk no Eiropas. Uzņēmums pats sazinās ar ietekmētajiem lietotājiem privāti, lai tos informētu. Kiberuzbrukums notika 10. decembrī, taču šobrīd nav informācija, ka hakeri kādā veidā tos izmantotu vai tiktu pieprasīta izpirkuma maksa.

    Šis fakts norāda uz to, ka pasaulē arvien vairāk notiek digitalizācija stāvvietu apmaksu jomā, un tādējādi parādās jauni servisi, kuros digitāli glabājas lietotāju informācija. Šāda iespēja tiek samazināta, ja apmaksa tiek veikta klasiskajos automātos, kuros netiek glabāta informācija.

    EasyPark Group veidotās lietotnes ir pieejamas vairāk nekā 4000 pilsētu 23 valstīs, iekļaujot arī ASV, Austrāliju un Jaunzēlandi. Pēc uzņēmuma teiktā, autostāvvietu apmaksas serviss ir lielākais Eiropā, kas šo faktu par informācijas noplūdi padara vēl nozīmīgāku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.12.2023 15:23

    – izdevies piekļūt lietotāju vārdiem, telefona numuriem, adresēm, e-pasta adresēm…

    Lai sūtītu mērķēto spamu un mēģinātu ko izkrāpt telefoniski, ar šo informāciju pilnībā pietiek.

    Beiruta ir forša
    28.12.2023 15:36

    Parasti tie ir kaut kādi ar projektu saistītie cilvēki. Tāpēc man arī baigi tas eparaksts un citas foršas valsts aplikācijas nepatīk, jo nevar zināt, kurā brīdī vienam apriebusies nabadzība un izlems parakstīt dokumentus tavā vietā un iegūt īpašumā tavu dzīvokli, māju vai zemes gabalu, atstājot tevi pliku un uz ielas

    Krotow
    28.12.2023 16:02

    Tādus robinus hudus ir publiski jāpakar pie laternas. Ar pilnu mantas konfiskāciju, ieskaitot “godīgi nopelnīto”.

    Karlis
    28.12.2023 22:20
    Reply to  Krotow

    A kur paliek robinu tiesības uz cienīgām vecumdienām??

    Krotow
    29.12.2023 13:31
    Reply to  Karlis

    Tiesības? Kādas tiesības?

    Reklāma