Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Chrome beidzot ļauj mainīt adrešu lauka novietojumu

    Jaunākie raksti

    Google izlaidusi atjauninājumu Chrome mobilajai lietotnei, kas beidzot ļauj pārvietot adrešu lauku ekrāna apakšā. Tiesa, šī funkcionalitāte ir pieejama vienīgi iOS lietotājiem, tātad iPhone īpašniekiem.

    Jau iepriekš redzēts, ka noteiktas Google Chrome mobilā pārlūka iespējas sākumā ir pieejamas tieši iOS operētājsistēmas lietotājiem. Šis ir viens no tiem gadījumiem. Lai spētu mainīt adrešu lauka novietojumu, sākumā nepieciešams atjaunot lietotni. Pēc tam pietiks ilgāk uzspiest uz adrešu lauka, un parādīsies iespēja “Move Adddress Bar to Bottom”.

    Tāpat šo iespējams nomainīt Chrome lietotnes uzstādījumos. Pēc līdzīga principa adrešu lauku varēs atgriezt ierastajā augšējā pozīcijā. Līdzīga iespēju jau pirms laika piedāvāja Safari pārlūks iPhone viedtālruņos, bet Android ierīcēs to nodrošina, piemēram, Firefox. Pēc Google teiktā, viņi ieklausās savos klientus, un pielāgo lietotāju interfeisu, lai tas ir vēl ērtāk lietojams.

    Adrešu lauka novietošana ekrāna apakšā var izrādīties noderīgi tad, kad telefona ekrāna izmērs vairs nav tik ērti pārvaldāms ar vienu roku. Īpaši jau, kad viedtālruņu izmēri paliek arvien lielāki un lielāki. Līdz ar to šāda pozīcija var izrādīties krietni ērtāka. Addrešu lauka novietojuma maiņa jau iepriekš tika testēta Android ierīcēs, tomēr tā nesaņēma oficiālo debiju. Iespējams, ka tagad ir izmaiņām iOS platformā, arī Android saime to saņems.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    01.11.2023 13:56

    Nezinu kurs mulkis vel spej lietot parlukprogrammu telefona ar adresu joslu augsa. Google laikam dala iepalikusie strada, kas nespeja to integret parlukprogrammaa. Kaut gan kaadreiz bija tada iespeja uz Chrome. Apple pat saprata ka tas ir stulbi ka adresu josla ir augsa lielos ekranos. Vismaz Microsoft Windows phone speja ko labu radit. Un viena no tam bija adresu josla apaksa 2015 gads.

    Slapjais Bebrs
    01.11.2023 16:31
    Reply to  Oskars

    brozueris ar adrešu logu apakšā manā gadījumā uzreiz ies pa skuju taku.
    Tavs Muļķis.

    grh
    01.11.2023 22:01
    Reply to  Oskars

    Lietoju chrome iphone dēļ tā, ka josla ir augšā, bet safari apakšā. Varbūt būtiski ir pieminēt, ka es telefonu nelietoju vienā rokā un man nav aktuāla problēma – kā ērti aizskart ar īkšķi visus ekrāna stūrus. Lietoju pro max, kuru turu parasti abās rokās un strādāju ar abiem īkšķiem.

    Eerks
    03.11.2023 18:38

    Par vēlu. Jau paspēju pierast pie Operas

    Reklāma