Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Safari atgūst otro vietu populārāko interneta pārlūkprogrammu topā

    Jaunākie raksti

    Uzņēmuma Apple interneta pārlūkprogramma Safari atguvusi otro vietu kā populārākais datoru pārlūks šajā 2023. gadā, apsteidzot tiešāko konkurentu Microsoft Edge.

    Safari izmanto 11.87% lietotāju, kamēr Microsoft Edge 11%, un šis patēriņš licis atkāpties uz trešo vietu kopējā topā. Iepriekšējā gadā Microsoft Edge gozējās otrajā vietā, apsteidzot tieši Safari. Par pirmo vietu gan nav jāuzdod jautājumu, jo tajā pārliecinoši atrodas Google Chrome pārlūks, sastādot 66.13%. Līdz ar to var teikt, ka divi no trim datoru lietotājiem savā ikdienā izmantos Chrome.

    Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Safari savu tirgus daļu palielinājis par 2%, kamēr Microsoft Edge par 1%. Tikmēr Google Chrome saglabājis gandrīz identisku popularitāti, kas norāda uz to, ka konkurenti tai nespēj pietuvoties, un pozīcijas ir ļoti stabilas. Tikmēr ceturtajā vietā atrodas Mozilla Firefox, kurai seko Opera.

    Apple pārlūkprogramma macOS Ventura nesa uzlabojumus Safari, kā drošo paroļu pārvaldība un Passkeys, kas ļauj ielogoties mājaslapās, izmantojot pirkstu nospieduma lasītāju Touch ID. Tāpat sagaidāms, ka nākamā macOS versija nesīs jaunu funkcionalitāti un uzlabojumus Safari pārlūkam, un par to uzzināsim jūnija sākumā.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    McB
    06.05.2023 11:08

    Ir kaudze ar lietotājiem kuriem useragentstring 1kārši ir mainīts.
    Mans 24.8.1 FireFox arī rāda ka esmu Safari lietotājs ar Baboontoo OS.

    Usinss
    08.05.2023 10:03

    Mja, monopols nenoved ne pie kā laba patērētājiem.

    Reklāma