Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Edge pārlūks spēs uzlabot izšķirtspēju vecākiem video

    Jaunākie raksti

    Tīmekļa tirgū sācies neliels uzplaiksnījums ar dažādām tehniskajām iespējām uzlabot vecāku video izšķirtspēju un kvalitāti. Tagad šādu iespēju piedāvās Microsoft Edge interneta pārlūks.

    Microsoft izziņojis Video Super Resolution (VSR) funkcionalitāti, kas pagaidām gan ir eksperimentāls risinājums, ļaujot uzlabot video kvalitāti interneta pārlūkā. To nodrošinās mašīnmācīšanās, un tehnoloģija būs spējīga noņemt kvadrātainos video elementus, kā arī uzlabot teksta skaidrību. Jauno risinājums varēs izmantot tādās platformās, kā YouTube un citur.

    Reklāma

    Pagaidām VSR darbojas testa režīmā, un tā ir pieejama Microsoft Insider programmas dalībniekiem. Tiks uzlabota 720p vai zemākas izšķirtspējas video kvalitāte. Video nedrīkst būt aizsargāts ar digitālā satura tiesību pārvaldību (angliski digital rights management) tehnmoloģijām, piemēram, PlayReady vai Widevine, kas neļauj pārlūkām piekļūt video kadru apstrādei. Līdz ar to tas ir ierobežojošs faktors kādu video saturu tehnoloģija varētu uzlabot.

    Lai varētu izmantot jauno Microsoft Edge iespēju būs nepieciešamas kāda no Nvidia RTX 20/30/40 sērijas vai AMD Radeon no RX5700 līdz RX7800 sērijas grafiskajām kartēm. Datoram būs jābūt pietiekami jaudīgam, lai to darbinātu. Iepriekš ziņojām, ka Nvidia, pateicoties savām tehnoloģijām, būs spējīga mākslīgi uzlabot video kvalitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    08.03.2023 15:50

    ar ko šis atšķirsies no Operas Magic Flute?

    Reklāma