Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Edge kļūst par otru populārāko interneta pārlūkprogrammu datoros

    Jaunākie raksti

    Microsoft jaunā interneta pārlūka versija Edge, ko jau vairs arī nevar dēvēt par tik jaunu, ir kļuvusi par otru populārāko pārlūkprogrammu pasaulē tieši personālajos datoros, par nieka tiesu apsteidzot Apple Safari.

    Līdz šim otra populārākā interneta servisa programma bija Safari, tomēr veiksmīga Windows 11 instalēšana un popularitātes pieaugums ir veicinājis Edge popularitāti. Tagad šis serviss aizņem 10,07% datoru tirgū, bet Safari lietojamība nokritusi līdz 9,61%. Apple programmas popularitāte sākot no februāra ir sākusi kristies. Pirmajā vietā ļoti droši atrodas Google Chrome, kuru šobrīd lieto 66,64% lietotāju, bet ceturto vietu ieņem Mozilla Firefox ar 7,86%. Varam redzēt Google lielo dominanci, un pēc tam cīņu par otro līdz ceturto vietu.

    Reklāma

    Kaut arī Apple veica salīdzinoši lielas izmaiņas Safari pārlūkā, izlaižot jauno macOS 12 versiju, tomēr gaidītais rezultāts netika panākts. Lietotāji norāda, ka Apple interneta pārlūks ir pilns ar dažādām kļūdām, nepatīkamu lietotāju pieredzi un vietņu saderību. Uzņēmums tagad nopietni strādā pie tā, lai spētu veikt kļūdu labojumus un uzlabot kopējo Safari darbību.

    Avots: StatCounter

    Mobilo ierīču segmentā tāpat dominē Chrome ar 62,87%, bet otrajā vietā diezgan stabili atrodas Safari ar 25,35%, bet tad ļoti tālu seko Samsung Interneta ar 4,9%. Viedtālruņu un planšetdatoru ierīcēs pārlūku situācija ir diezgan skaidra. Attiecīgi kopējā pārlūku popularitāte ir Chrome ar 64,36%, Safari ar 19,13%, bet trešajā vietā Edge ar 4,07%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bļins Geits
    07.05.2022 13:02

    nezinu par edgi neko daudz, bet kopš lietoju Brave pārlūku esmu ne reālā starā

    Krotow
    07.05.2022 21:10

    Windows 10/11 vidū Edge tiešām ir plaši izplatīts. Jo atšķirībā no iepriekšējo Windows versiju iebūvētā IE tiešām ir lietojams. Starp citu OS pārlūkiem aina noteikti atšķiras par labu Chrome.

    Oskars
    08.05.2022 11:17

    Ka jau rakstija Edge ir kluvis tiesam lietojams. Bet nu diemzel tas nav cits parluks, bet varetu teikt, vien Chrome. Vienigi, kas ir palicis ar savu dzineju ir Firefox. Lietoju to un ari paliksu pie ta.

    Reklāma