Web Analytics
More
    Reklāma

    iOS 14.5 ar Safari sargās lietotājus arī no Google visuredzošās acs

    Jaunākie raksti

    Apple līdz ar iOS 14.5 atnākšanu ievieš jaunu soli privātuma sargāšanas politikā – ja izmantosi Apple Safari tīmekļa pārlūku, viss interneta trafiks tiks pārvirzīts caur Apple serveriem. Tādējādi Apple grasās centralizēti regulēt to informācijas apjomu, ko Google var iegūt no iOS lietotāju datiem.

    Apple Safe Browsing serviss slēps ne tikai lietotāju IP adreses, bet arī pasargās lietotājus no pikšķerēšanas uzbrukumiem un ļaundabīgām tīmekļa lapām. iOS 14.5 vēl pagaidām ir beta stadijā, bet atjauninājuma stabilās versijas iznākšanas laiku Apple vēl nav atklājis.

    Jau iepriekš bija zināms, ka iOS 14.5 iznākšana skumdinās arī Facebook. Apple un Facebook jau kādu laiku ir uz kara takas, jo uzņēmumu biznesa filozofijas nesakrīt – Apple sevi pozicionē kā privātuma sargu lietotāju datiem, kamēr Facebook biznesa pamats ir lietotāja datu pārdošana, lai nodrošinātu reklāmu piegādes. Tims Kuks mēneša sākumā uzrunā norādījis, ka nevar balstīt biznesu uz lietotāju maldināšanu un izvēlēm, kuras no lietotāja puses nemaz nav izvēles. Šāda pieeja jau sen būtu jāreformē.

    Tāpat Kuks piesauca dezinformāciju un sazvērestības teorijas, kuras vēl vairāk pastiprina dažādi algoritmi. Turklāt visa šī pamatā ir maksimāls datu vākšanas apjoms.

    Facebook tuvas nākotnes lielākā problēma būs Apple vēlme izglītot lietotājus par datu privātumu un to, kā kura lietotne tieši izmanto lietotāja datus. Apple arī dos rīkus, kas ļaus lietotājiem vismaz daļēji izvairīties no Facebook datu vākšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    15.02.2021 11:18

    Visu ko var teikt par āboli, bet viņu eksistence ir ar lielāku pienesumu, nekā ja šie nebūtu.
    Un jā, godīgi sakot ši ziņa man iepriecina, jo pirms pusgada pārgāju uz Iphone un arī ir riebums pret gugli un zukerkalnu.

    0843
    15.02.2021 11:29
    Reply to  Ciba

    cilvēkam ir raksturīgi idealizēt vai nožēlot izdarītās izvēles, tu šobrīd idealizē savu neseno izvēli, ar laiku to nožēlosi. tu neesi ne pirmais, ne pēdējais, tas ir cilvēcīgi.

    Rieksts
    15.02.2021 17:06
    Reply to  0843

    Nožēlos ko?

    CooL
    15.02.2021 13:47
    Reply to  Ciba

    Apbrīnojama cilvēku tuvredzība, neizglītotība, zināšanu un prāta trūkums. Ābols, par cilvēku ievāc krietni vairāk informāciju , kā google un FB :), bet naivie un glupie ābollietotāji kā parasti domā savādāk. Vai zināji, ka lielisko, drošo ābolu kiberfestā, grupa hakeru uzlauza pa 14 sekundēm? Neseno skandālu, kur hakeris uzlauza visu ābola sistēmu līdz pat dzelžu līmenim, kuru ar softu nevar nemaz izlabot (jo jaunie procesori ir ar brāķi)? No kura var nopludnāt jebkuru, Tavu un Tavu kontaktos esošo informāciju, paroles utt. :).

    Liels lūgums ābolfaniem, nu izglītojaties, pamācieties kursus par šo tēmu un nozari, palasiet reizēm grāmatas, es saprotu, ka Jums ir grūti , bet nu pacenšaties, kvai vienu grāmatu gadā.

    Tīri tehniski, to , ko ābolis noslēps no googles viņš savāks pats, tātad 1+2= 3 ir tas pats 2+1+3 :)

    Ciba
    15.02.2021 16:52
    Reply to  CooL

    Oo, skan interesanti :) Droši iemet kādu saiti par tevis sniegtajiem apgalvojumiem lai varu iepazīties / izglītoties, labprāt izlasīšu.
    Ilūzijās ka ābolis neko nevāc nedzīvoju, kā tev ir mikrofons mājā, tā kāds zin kas notiek. Ar āboli vairāk skatos uz to mana informācija tiek glabāta vismaz vienā kantorī, nevis trijos vai vairāk, bet nu arī ir taisnība ka tāda situācija pataisa āboli par vienu lielu mērķi uz kuru koncentrēt pūles urķiem

    Jānis
    16.02.2021 09:15
    Reply to  CooL

    Paldies, es tieši gribēji dzirdēt inside informāciju no apple inženiera, kas tur strādā, es tā arī nojautu, ka apple ievāc un pārdod visu informāciju.
    Kad valdība atcels ierobežojumus pirmā lieta, ko darīšu, ir izmetīšu savu iphone miskastē un nopirkšu daudzkārt pārāku samsungu.

    Janis Liepins
    16.02.2021 14:59

    Pag. Tad iOS lietotājiem internets (decentralizēta datu bāze) būs beidzies? Viss tiks maršrutēts centralizēti un ja aizkostāboļa serveris nobeigsies, iOS lietotāji tikai selfijus varēs bildēt? Un ja āboļa sisadminam nepatiks, ka cilvēki saka sliktu par Ford automašīnā, viņš šo info varēs vnk nofiltrēt?

    Reklāma