Web Analytics
More
    Reklāma

    Google apgalvo, ka Chrome Mac datoros ir ātrāks par Safari pārlūku

    Jaunākie raksti

    Pēc laika mēs sagaidīsim interneta pārlūka Google Chrome 100. versiju, taču vēl joprojām arī pie 98. un 99. versijas ir iespējami ātrumi un darbības uzlabojumi. Jaunākā 99. versija sasniegusi atzīstamu ātruma rezultātu, kas to padara par ātrāko pārlūku līdz šim.

    Rezultāts iegūts, balstoties uz Speedometer kritērijiem, ko oriģināli izstrādāja Apple WebKit komanda. Chrome ieguvis 300 punktus, kas ir līdz šim labākais rezultāts. Speedometer testē pārlūku reaģētspēju, ko var attiecināt uz reālu ikdienas lietošanu. Ir pagājis ilgāks laiks, kopš pārlūku izstrādātāji fokusējās tikai uz ātrumu, jo šobrīd liela daļa pārlūku ir balstīti uz Chromium koda bāzes. Izņemot Mozilla Firefox un Apple Safari. Tas gan nenozīmē, ka šajā nozarē vairs nenotiek uzlabojumi, vienkārši mēs neredzam lielas izmaiņas un atklājumus.

    Kā norāda Google, tad kopš iznāca pirmais Apple ARM datoru procesors, uzlabojumu rezultātā ir panākts ātrdarbības pieaugums par 43%. Tāpat Chrome spēj par 15% ātrāk apstrādāt tieši grafisko daļu, salīdzinot ar Safari. Tas ļauj apgalvot, ka Chrome ir ātrākais interneta pārlūks, kuru izmantot Mac datoros. Tiesa, plašāka informācija nav pieejama par Windows operētājsistēmas versiju. Vienīgi pieminēts, ka pārlūka versija Android platformā arī ielādēsies par 15% ātrāk, pateicoties navigācijas optimizācijai.

    Visticamāk, mēs kā ikdienas lietotāji ieguvumus pārāk nejutīsim. Tas ir līdzīgi kā ar mobilajiem procesoriem, tomēr tāpat ir patīkami iegūt informāciju par sistemātiskiem darbības uzlabojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    10.03.2022 09:54

    Chrome savu iespeju jau sen palaida garam, tapat ka flash player.

    Reklāma