Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia spēs palielināt vecu video zemo izšķirtspēju

    Jaunākie raksti

    Nvidia ir izziņojusi jaunus grafisko karšu draiverus, kas būs spējīgi krietni uzlabot vecu video izšķirtspēju. To varēs veikt jaunākās RTX 3000 un RTX 4000 sērijas videokartes.

    Jaunā tehnoloģija nodēvēta par RTX Video Super Resolution, kas izmanto mākslīgā intelekta tehnoloģiju no Nvidia, kas ļaus uzlabot jebkura video izšķirtspēju, kas tiks attēlots Google Chrome vai Microsoft Edge pārlūkos. Tas tiks panākts, padarot asākas objektu malas, kā arī samazinot video izkropļojumus.

    Reklāma

    Nvidia uzlabošanas tehnoloģija darbosies ar tiem video, kas līdz šim ir veidoti no 360p līdz 1440p izšķirtspējai ar atsvaidzes ātrumu līdz 144Hz. Kvalitāti būs iespējams mākslīgi palielināt līdz 4K izšķirtspējai. Šī iespēja iepriekš bija pieejama tikai Nvidia Shield TV, bet tagad to iegūs ikviens jaunāko zīmola videokaršu īpašnieks. Teorētiski šī tehnoloģija ļaus uzlabot straumēšanas servisa Netflix kvalitāti, jo par 4K izšķirtspējas video ir jāmaksā papildu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Valdis
    02.03.2023 13:22

    Gadījumā šī tehnoloģija nebija pieejama jau kādus gadus 2-3 atpakaļ Nvidia Shield Pro ?

    gunarros
    02.03.2023 15:17
    Reply to  Valdis

    Ja izlasīsi rakstu, tad uzzināsi atbildi savam jautājumam.

    Žumapel
    02.03.2023 15:38

    Šis laikam izskaidro to, kāpēc pie parastas interneta browsēšanas man sāk rtx kartei ieslēgties dzesēšana. Un likt chromam lietot iebūvēto karti nekā nesanāk. Izrādās, ka izmanto klusībā tavu karti visādiem brīnumiem

    digitalk
    02.03.2023 16:40
    Reply to  Žumapel

    atslēdz hromam hardware acceleration

    Krotow
    02.03.2023 18:24
    Reply to  Žumapel

    Definē “parasto”. Videokarti pēc noklusējuma tagad lieto arī YouTube u.c. portālos esošo video atkodēšanai. Viss kas ir virs 720p, bez raustīšanās tiks atkodēts tikai tā.

    Atis
    07.03.2023 16:39
    Reply to  Žumapel

    šaubos. Šis ir atsevišķi jāieslēdz pie nvidia settingiem. Default ir off

    Biteme
    07.03.2023 17:48

    Teorētiski šī tehnoloģija ļaus uzlabot straumēšanas servisa Netflix kvalitāti, jo par 4K izšķirtspējas video ir jāmaksā papildu.

    Kaut kā šaubos, ka no kotletes varēs uztaisīt karbonādi. Protams, ir saturs kas oriģināls nav filmēts 4K un ir vienkārši uzpūsts, tāpat kā to darīs videokarte – jautājums tikai, ko izmanto studijas un kā videokartes veikums izskatīsies blakus studijas rezultātam.
    Es gan domāju, ka no augstas izšķirtspējas vinnē varbūt tikai dabas filmas ar lielu detaļu daudzumu, bet parastie serčiki u.c. netfliksa šņaga – nu kāda nozīme, kā servē doktordesu – tā nekļūst par gaļas gabalu…

    Reklāma