Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple gatavo mākslīgā intelekta spēcinātu digitālo treneri

    Jaunākie raksti

    Apple ierīces, konkrēti iPhone kopā ar Apple Watch jau šobrīd spēj attēlot ieskatu par lietotāja veselību un dažādas tendences. Avoti ziņo, ka šo varētu papildināt mākslīgā intelekta darbināts digitālais treneris.

    Trenera segvārds ir Quartz, un informāciju viņš iegūs no tiem datiem, kādus nolasa Apple Watch. Šis projekts būs spējīgs izveidot personalizētas treniņu programmas, uztura plānu un miega režīmu. Tomēr sagaidāms, ka šis pakalpojums būs jāabonē un tas varētu būt pieejams nākamajā gadā. Šis ir vēl viens piemērs, ka Apple vairs nedarbojas tikai produktu segmentā, bet ļoti daudz naudas nopelna tieši ar servisiem.

    Tāpat sagaidāms, ka ar iOS 17 versiju Health lietotne paliks vēl noderīgāka. Pirmkārt, tā beidzot būs pieejama iPad planšetdatoros. Otrkārt, ar jaunāko operētājsistēmu serviss varēs noteikt lietotāja pašsajūtu, atbildot uz dažādiem jautājumiem par konkrēto dienu. Lietotne varēs palīdzēt arī ar redzes problēmām, kā arī tajā varēs sākt dokumentēt savu dienu no pašsajūtas viedokļa.

    Lai informācija tiktu oficiāli apstiprināta, vēl jāgaida pusotrs mēnesis, kad par šo varētu tikt runāts Apple izstrādātāju konferencē WWDC23 jūnija sākumā. Līdzīgus digitālos trenerus piedāvā arī citas sporta lietotnes, bet tie noteikti nespēj aizstāt dzīvo treneri ar pieredzi, kas programmu sastāda balstoties uz analīzēm un cilvēka fiziskās sagatavotības, ne sausiem aktivitāšu datiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AppleFan
    28.04.2023 11:46

    Būtu patīkami ja Apple sāktu vismaz ar Fitness+ pakalpojuma palaišanu Latvijā un daudzās citās valstīs.

    Cilvēks
    01.05.2023 09:29
    Reply to  AppleFan

    Valoda nav šķērslis jo subtitrus jau daudzos reģionos rāda.

    šķērslis ir izmantotās mūzikas tur autortiesību murgi katrā valstī individuāli.

    Reklāma