Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone satelītu signāls izglābis kanjonā iesprostotus kāpējus

    Jaunākie raksti

    Apple iPhone iespēja pieslēgties satelītiem un sazināties ar ārkārtas dienestiem tika piedāvāta reizē ar iPhone 14 modeļiem, kas iznāca pagājušā gada septembrī. Nesen tā ļāvusi atrast kanjonā iesprostotus cilvēkus.

    Tas noticis Jūtas štatā, kurā trīs studenti bija dzirdējuši par interesantu kanjonu, kurā vēlējās nolaisties. Trio ar kanjonu apskatīšanu bija nodarbojušies aptuveni gadu. Nolaižoties šajā kanjonā, viņi saskārās ar to, ka tajā ir negaidīts dziļš ūdens, kas varētu būt saistīts ar aizvadītu auksto ziemu.

    Divi no trim ceļotājiem uz stundu bija iesprostoti šajā ūdens baseinā, bet viņi spēja pašu spēkiem turpināt ceļu un virzīties dziļāk. Taču tad tika sasniegta nākamā ūdenstilpne, kurā ūdens jau sniedzās līdz krūtīm, un vairs nebija iespējams izkļūt. Tā kā viņi atradās kanjonā, tad nebija pieejams mobilais pārklājums un nevarēja izsaukt glābšanas dienestus.

    Taču trešajam studentam bija iPhone 14, kas spēj pieslēgties satelītiem, un viņš bija novērojis, ka katras 20 minūtes to ir iespējams izdarīt. Līdz ar to sanāca savienoties ar satelītu un veiksmīgi nodot ziņu glābšanas dienestiem. Kamēr tie tika gaidīti, trio tomēr izdevās pašu spēkiem tikt ārā no ūdenstilpnes, kurā tie bija iesprostoti, un pat uzsliet pagaidu nometni, kurā sasildīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    26.04.2023 14:32

    Pamēģini kaut ko tādu izdarīt ar savu neglaudāmo un vienīgo īsto telefonu 4′ izmērā :))))))))

    digitalk
    27.04.2023 08:17
    Reply to  grh

    pamēģini kaut ko tādu izdarīt ar savu glaudāmo un vienīgo īsto 6+” iPhone11/iPhone 12/iPhone 13, iAita ;-P

    grh
    27.04.2023 12:27
    Reply to  digitalk

    Izlasi vēlreiz :))
    Kurš pogu vai pareizā izmēra telefons spēj ko tādu piedāvāt? Neviens!
    Vai ir kāda glaudāmā tāfele, kas spēj to piedāvāt? JĀ!
    Tātad trollinga posta ietvaros tāfele uzvar.
    Šis viss bija veltīts tiem dažiem biedriem, kuri te regulāri uzskata par pienākumu visiem atgādināt, ka viņi lieto maza izmēra telefonus un tie ir īstie pareizie.

    Pēča
    27.04.2023 08:24

    Žēl, ka latvija ir tāda tehnoloģiju bedre, jo ne jau tikai aifonam kas šāds. Piemēram pixelim arī kopš 6 jau ir Auto SOS ar visādām gudrajām ‘sos’ funkcijām, jeb 3 gadus vecam modelim, BET mūsu regionā joprojām netiek atbalstīta šī fīča….

    Par pārejiem nezinu.

    Last edited 11 months ago by Pēča
    digitalk
    27.04.2023 08:34
    Reply to  Pēča

    ja policija ignorē izsaukumus un NMPD ir jāpierunā atbraukt, tad kāda jēga no tehnoloģijām? nu nostrādās tev tas Auto SOS un pēc stundas-divām varbūt kāds atbrauks?

    Čiekurs
    27.04.2023 11:12
    Reply to  digitalk

    Neredzu pamatu sūdzībām, ja šie paspēj atbraukt PIRMS lapsas būs aizstiepušas rumpi!

    Krotow
    27.04.2023 12:27
    Reply to  Čiekurs

    Lapsām arī gribas ēst.

    Biteme
    27.04.2023 12:39

    Perhaps the most perplexing part of the iPhone 14 and iPhone 14 Pro satellite functionality is the lingering question of ongoing cost. Apple stated during the iPhone 14 event that the service would be “free for two years” with compatible devices, but didn’t say anything more about what users would be expected to pay thereafter.

    Apple’s service is text-only – t.i. sēžot kanjonā instagramu neskrollēsiet, ja kāds domā šajā virzienā.

    Reklāma