Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Emergency SOS satelītu savienojums tagad pieejams Eiropā

    Jaunākie raksti

    Pirms aptuveni trim nedēļām, 20. novembrī, Apple oficiāli iedarbināja savu satelītu savienojumu, kas nepieciešamības gadījumā iPhone 14 viedtālruņiem ļaus sazināties ar ārkārtas dienestiem. Sākumā tas bija pieejams tikai ASV un Kanādā, bet šobrīd arī lielākajās Eiropas valstīs.

    No 13. decembra Apple Emergency SOS savienojums ir pieejams Francijā, Vācijā, Īrijā un Apvienotajā Karalistē. Funkcionālajā ziņā nekas nav mainījies, un šī ir iespēja izmantot satelītu savienojumu tad, kad nav pieejams mobilais pārklājums vai internets. Apple iPhone viedtālruņi šādos gadījumos automātiski piedāvās izmantot satelītu savienojumu, lai nosūtītu konkrētu informāciju ārkārtas dienestiem.

    Apple iPhone būs spējīgs pats vadīs lietotāju, lai atrastu labāko satelītu savienojumu. Vienīgi jāpiemin, ka šī iespēja darbosies atklātā vietā nevis meža biezoknī, līdz ar to tā ne vienmēr būs ļoti noderīga un glābjoša. Pāri okeānam Aļaskas kalnos tika ziņots par pirmo gadījumu, kad Emergency SOS izglāba kalnos iesprūdušu kāpēju.

    Arī Eiropā Apple satelītu savienojums pirmos divus gadus būs pieejams bez maksas, tomēr pagaidām nav plašāka informācija, kas notiks pēc šī laika. Tāpat funkcionalitāte darbosies tikai jaunākajos iPhone 14 viedtālruņu modeļos. Papildu tam jaunais satelītu savienojums sniedz iespēju dalīties ar savu lokāciju, izmantojot Find My lietotni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma