Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmantojot “Find My” lietotni, ukraiņi izseko Krievijas kareivjus, kuri nozaguši “Apple” ierīces

    Jaunākie raksti

    Karš Ukrainā parādījis to, cik būtisku atbalstu spēj sniegt tehnoloģijas, dažādas saziņas platformas utt. Lūk, vēl viens piemērs. Pēc tam, kad iebrukuma laikā Ukrainā Krievijas karavīri nozog “Apple” iekārtas, ukraiņi, izmantojot “Apple Find My” ierīču izsekošanas lietotni, var reāllaikā redzēt un ziņot par Krievijas karaspēka pārvietošanās virzienu.

    Papildus prātam neaptveramajiem un šausminošajiem postījumiem, ko krievu armija atstāj aiz sevis, viņi savāc arī kara laupījumu, kas bieži ietver dažādas iekārtas, tostarp vērtīgās “Apple” ierīces. Tomēr, iespējams, viņi nezina vai ir piemirsuši par tādu lietu kā “Find My” lietotne, kas reāllaikā ļauj izsekot nozagtās ierīces atrašanās vietai. Tā kā šajā gadījumā iekārtas, visticamāk, atrodas pie karavīriem, kuri tās nozaguši, ukraiņi var arī labi redzēt, kurp dodas Krievijas karaspēks.

    Pateicoties šai tehnoloģijai, ukraiņi atklājuši, ka daļa krievu karaspēka atkāpusies uz Baltkrievijā esošo Gomeļas apgabalu. Tas ir tikai viens no piemēriem, kas pierāda, ka tā ir laba atslēga, kas noved tieši pie ienaidnieka, viņiem par to pat nenojaušot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    08.04.2022 13:52

    Šis būtu sīkums, lielākā problēma ir tā, ka nozagtajām veļasmašīnām nepieciešams arī ūdens pieslēgums. Kareivji apbēdināti:
    https://twitter.com/Sputnik_Not/status/1511283789019942920?t=ksURTrlgSitz9xBpaZhnrQ&s=19

    Ese
    08.04.2022 15:17
    Reply to  LAN

    😂

    digitalk
    08.04.2022 15:41
    Reply to  LAN

    kas tas par fotošopētu tvītu? tur ir kāda doma apakšā?

    Kukainis
    08.04.2022 15:45

    Šo, lūdzu, mazliet precīzāk.

    Izsekot telefona atrašanās vietu var, ja īpašnieks ir dzīvs vai arī dalījies ar savu atrašanās vietu ar kādu citu.
    Tātad, ja īpašnieks ir beigts, izsekot telefonu ir praktiski neiespējami. Vai tomēr “Find My” ļauj izsekot bez īpašnieka piekrišanas?

    2.variants: karavīriem speciāli tiek “piespēlēti” jau sagatavoti telefoni ar konkrētu mērķi – izsekot.

    Eggy Mega
    08.04.2022 18:37
    Reply to  Kukainis

    Ierīce tak ir nozagta un piesaistīta Apple ID,kuru zaglis nevar noņemt. Un īpašnieks, izmantojot FindMyDevice, seko savai ierīces atrašanās vietai.

    Kukainis
    08.04.2022 19:40
    Reply to  Eggy Mega

    Tas ir pie nosacījuma, ka īpašnieks ir dzīvs. Tikai viņš zin paroles. Labi, var izmantot mirušā pirkstu nospiedumu lai atbloķētu otru ierīci.
    Ņemot vērā to, ka pēc Krievijas karaspēka viesošanās maz paliek dzīvo… vēl nosacījums, ka atņem tikai vienu ierīci, bet otru (piesaistīto) izdodas paslēpt…
    Diez vai var runāt par lielu izsekoto ierīču daudzumu , bet atsevišķi gadījumi var būt.

    kkā tā
    09.04.2022 00:39
    Reply to  Kukainis

    Parasti apple lietotājiem ir vairākas ierīces. Iespējams, telefons pie saimnieka, bet austiņas, planšete, dators mājās un kāda no šīm ierīcēm tiek nogopīta. Saimnieks paskatās, kur ir un visu redz un noziņo attiecīgajām iestādēm.

    ar4ijss
    09.04.2022 08:14
    Reply to  Kukainis

    Lab, beidz ākstīties! Tev gan jau ir bijis kāds ābols kabatā. Ar āboliem ir ta ka pārsvarā visi āboli tiek piesaistīti mākoni. Ja arī tu esi pazaudējis kādu no ierīcēm, ieejot mākoni tu vari paskatīties (izsekot) kur tava ierīce ir palikusi.

    Rai oi
    14.04.2022 09:23
    Reply to  Kukainis

    Vai tad cilvēciņ tu nezināji ka tava piekrišana ir tikkai tāds pašapmierinājums!

    Klauns 🤡
    13.04.2022 15:21

    Šito dzelu vispār vaidzej turēt noslēpumā, tā vismaz tos gnidas varēja vairāk apkapat, a tagad tie krievu atsevišķie zagļi buss gudrāki. Nevis viņi atbrauca aizsargāt, bet gan apzagties un varot nogalināt.

    Čau
    14.04.2022 09:04
    Reply to  Klauns 🤡

    Viņiem šo rietumu informāciju nepasniedz, tur ir savs Puķin TV, ka viss ir pēc plāna :D

    Reklāma