Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple aktivizē satelītu ārkārtas SOS savienojumu, tas pagaidām pieejams ASV un Kanādā

    Jaunākie raksti

    Pirms diviem mēnešiem, prezentējot jaunos iPhone 14 sērijas viedtālruņus, Apple izziņoja arī jaunu ārkārtas SOS (angliski emergency SOS) savienojumu, kas ļaus sazināties ar ārkārtas dienestiem tajos brīžos, kad nav pieejams mobilais un interneta pārklājums, izmantojot satelītus.

    Sākot ar 15. novembri šī iespēja nonākusi pie lietotājiem, bet tā ir pieejama vienīgi jauno iPhone 14 īpašniekiem, kā arī lietotājiem ASV un Kanādā. Viedtālrunis pats piedāvās iespēju izmantot ārkārtas SOS savienojumu, kad telefonam nebūs pieejami citi savienojumi. Tas gan paredzēts tam, lai sazinātos ar palīdzības dienestiem, nevis veiktu zvanu draugam.

    Konkrētā sistēma izmantos satelītu savienojumu, tāpēc iPhone būs jānovieto pozīcijā, lai spētu to nolasīt, un par to parūpēsies speciāli izveidotas norādes telefonā. Pēc tam ātrākai saziņai Apple arī ir izveidojis automātiskos paziņojumus, jo šādā satelītu savienojumā ir ierobežots informācijas apjoms, kuru iespējams nodot palīdzības dienestiem. Te gan jārēķinās, ka sliktos laikapstāklos saziņa ar satelītiem varētu būt ierobežota.

    Šo savienojumu nodrošina iPhone 14 modeļos iebūvētā iespēja sazināties ar satelītiem, tāpēc ārkārtas SOS režīms pieejams vienīgi šiem modeļiem. Pirmos divus gadus tas būs bez maksas, taču pagaidām nav informācija par to, cik pakalpojums maksātu pēc tam. Un kā jau minēju, tas pagaidām pieejams vienīgi ASV un Kanādā, bet valstu klāsts tiks paplašināts tuvāko nedēļu laikā. Joprojām ir pietiekami daudz jautājumu par reālo darbību praksē, taču oficiāla izlaišana un testi varēs sniegt atbildes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    20.11.2022 16:13

    Man pirmais jautājums: kas tie par satelītiem? Kāds sakaru kanāls? Tas rakstā diemžēl nav pieminēts.

    digitalk
    20.11.2022 20:08

    mani vairāk ieinteresēja, kāds tad amurikāņu prāt būtu non-emergency SOS, ja SOS un Mayday paši par sevi ir palīgā saucieni ārkārtas situācijās?

    Reklāma