Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” jūnijā sākumā cer veikt nākamo “Starship” izmēģinājuma lidojumu

    Jaunākie raksti

    Marta vidū kompānija “SpaceX” veica savas raķešu sistēmas “Starship” trešo orbitālā lidojuma izmēģinājumu. Tas bija krietni veiksmīgāks par iepriekšējiem, jo megaraķetei pirmo reizi izdevās sasniegt orbītu. Tiesa, neilgi pēc tam tika pazaudēts kontakts ar transportlīdzekli. Šīs nedēļas izskaņā “SpaceX” paziņojis, ka jūnija sākumā cer veikt “Starship” nākamo izmēģinājumu.

    Uzņēmums 5. jūnijā plāno veikt megaraķetes ceturto orbitālā lidojuma testu. Lai tas notiktu, vēl jāsagaida regulatoru apstiprinājums. Nākamā izmēģinājuma laikā “SpaceX” koncentrēsies uz to, lai raķete sasniegtu Zemi un to, lai nesējraķeti “Super Heavy” un pašu kosmosa kuģi “Starship” varētu pēc šī testa atkārtoti izmantot. Tiesa, lai to panāktu, nepieciešami vairāki aparatūras un programmatūras uzlabojumi.

    ReklāmaAdvertisement

    Salīdzinot ar pirmajiem diviem izmēģinājumiem, martā notikušais “Starship” tests bija kopumā veiksmīgs, jo tika sasniegta orbīta un iegūts vērtīgs datu apjoms. Pirmie divi megaraķetes mēģinājumi beidzās ar sprādzienu. Jāpiebilst, ka “SpaceX” darbu pie “Starship” uzsāka jau pirms vairāk nekā desmit gadiem, 2012. gadā. Viens no galvenajiem mērķiem bija izveidot pilnībā atkārtoti izmantojamu kosmosa kuģi, ar ko varēs doties misijās uz Mēnesī, kā arī starpplanētu lidojumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma