Web Analytics
More
    Reklāma

    Gmail svin 15 gadu pastāvēšanu, saņem iespēju ieplānot pasta izsūtīšanu

    Jaunākie raksti

    Pirms 15 gadiem Google beidzot plašākai publikai padarīja pieejamu e-pasta klientu Gmail. Tobrīd Gmail bija pieejama tīmekļa saskarne, kas šo gadu gaitā ļoti lēnām apauga ar dažādām papildu iespējām. Gmail uzskatāms par vienu no veiksmīgākajiem Google produktiem.

    Gmail komanda par godu 15 gadu pastāvēšanai pievienojusi Gmail iespēju atlikt e-pasta izsūtīšanu uz noteiktu laiku, kā arī būtiski uzlabota Smart Compose iespēja. Smart Compose mēģina ieteikt turpmāko e-pasta tekstu, bet latviešu valodai tā nav pieejama (pieejamas angļu, franču, spāņu, portugāļu un itāļu valodas). Smart Compose mācās no taviem paradumiem, piemēram, lai ieteiktu vienādas uzrunu formas un atvadīšanās frāzes. Smart Compose darbojas tīmekļa saskarnē un Android viedierīcēs, iOS šī iespēja tiks pievienota tuvākajā nākotnē.

    Reklāma

    E-pasta atlikšanu vari ieplānot pēc e-pasta teksta sagatavošanas. Nosūtīšanas atlikšana un ieplānošana atrodas Send pogā, to varēsi atrast tā saucamajā drop-down izvēlnē. E-pasta nosūtīšanas ieplānošana ir populārs rīks, lai tēlotu, ka tu strādā ļoti agrā vai vēlā stundā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    02.04.2019 09:35

    Kuriem e-mail klientiem vēl ir šī opcija at;likt e-pasta nosūtīšanu?
    Tas nav jautājums par to, ka tēlot, ka strādā, bet par to, lai noslēptu to, ka pastu sūti naktī!

    Kursors.lv
    02.04.2019 09:36
    Reply to  as

    Em, kāpēc būtu jāslēpj tas, ka sūti pastu naktī? Īpaši, laikā, kad skaitās moderni strādāt 24/7.

    zaabaks
    02.04.2019 11:27

    Arī es izmantoju “delay delivery” funkciju, lai darba epastus kolēģiem nesūtītu pēc darba laika beigām, bet tie tiktu saņemti no rīta. (tāda funkcija ir outlook klientam, bet, lai ziņojums konkrētajā laikā nosūtītos, outlookam ir jābūt ieslēgtam un datoram “rūcošam”)

    protams, aprocei uz rokas vispār naktī vajadzētu atslēgt sinhronizāciju, ja vien neesi ārkārtas dienestu darbinieks, kam operatīva reaģēšana ir pienākums, bet arī tad noteikti risinājums tiks izmantots nopietnāks :D

    Bet man jautājums – kas jādara lai Gmail’ā iespējotu šo “fīču”, jo šobrīd neredzu to izkrītošo izvēlni.. Pakalpojums tiek pieslēgts pakāpeniski, vai tikai publikācija, ka “drīz būs”?

    Kurlander
    03.04.2019 12:22
    Reply to  zaabaks

    Mani arī interesē, kad tad mēs arī varēsim izmantot šīs jaunās fīčas? Vai kādam ir tās pieejamas? Man personīgi ne uz desktop, ne mobilajā aplikācijā tās nav pieejamas… Ceru, ka tas nebija 1.aprīļa joks… :)

    Daina
    09.04.2019 00:11

    Tāpēc, ka sūtīt e-pastus naktī vienkārši ir nepieklājīgi. Dumjš skaidrojums. Neticu, ka Google to arī tā ir domājusi.

    as
    02.04.2019 10:16

    Cieņa pret otru – lai otram nepīkstētu telefons pie gultas vai nevibrētu aproce uz rokas naktī.

    Jānis Ļahs
    02.04.2019 11:31
    Reply to  as

    Katrs sevi cienošs cilvēks uz nakti slēdz ārā gan skaņu, gan vibrozvanu, ja vien pretējo nepaģēr darba specifika. Manuāli vai ar “kluso stundu” iestatīšanu. Un aproču aplikācijās arī var uzlikt “klusās stundas”. Vai kā, piemēram, mans Xiaomi atslēdz paziņojumus, ja piefiksē, kad esmu aizmidzis.

    Būtībā tādi spraudņi kā Boomerang tagad aizies nebūtībā (lai gan šis jauninājums nosedz tikai daļu papildfunkcionalitātes).

    Kurlander
    22.04.2019 22:15

    Varu papildināt, ka tikko parādījās šī Gmail opcija, gan mobilajā lietotnē, gan web versijā.

    Reklāma