Web Analytics
More
    Reklāma

    “DeepMind”: Mākslīgais intelekts līdz 2029. gadam spēs veikt izgudrojumus un vadīt uzņēmumus

    Jaunākie raksti

    Kopš 2022. gada beigām mākslīgais intelekts (MI) piedzīvojis ļoti strauju attīstību. Ja parastā cilvēka ikdienas dzīvē tas vēl tik lielu lomu nespēlē, tad prognozes liecina, ka līdz 2030. gadam šī situācija strauji mainīsies. Piemēram, “DeepMind” līdzdibinātājs un “Inflection AI” izpilddirektors Mustafa Suleimens (Mustafa Suleyman) uzskata, ka nākamie pieci gadi būs izšķirošie biznesa pasaulei un mākslīgajam intelektam būs būtiska nozīme izgudrošanā un pat uzņēmumu vadīšanā.

    “DeepMind” līdzdibinātājs uzstājās nesen notikušajā Pasaules Ekonomikas forumā, kur paneļdiskusijā pauda uzskatu, ka līdz 2029. gadam MI spēs izgudrot, ražot, tirgot un pat pārdot produktu. Turklāt, pēc viņa domām, šī sistēma spēs to visu darīt patstāvīgi.

    Reklāma

    Tāpat Pasaules Ekonomikas foruma laikā Suleimens norādīja, ka nepieciešams ierobežot mākslīgā intelekta sistēmas, pirms nav par vēlu. Viņš uzsvēra, ka šajā ziņā “nākamie pieci gadi būs absolūti kritiski”.

    “DeepMind” līdzdibinātājs ir arī iestājies par ASV valdības iejaukšanos MI nozarē. Pērn viņš pievienojās “OpenAI” izpilddirektoram Semam Altmenam, “Meta” vadītājam Markam Zakerbergam, kā arī “Google”, “Amazon” un citu tehnoloģiju uzņēmumu šefiem, lai tiktos ar ASV Senātu un apspriestu iespējamos MI regulējošos pasākumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    22.01.2024 16:08

    Nevajag pārvērtēt MI spējas. Labojiet ja kļūdos, bet pēc būtības MI neko uz savu galvu nedara, bet gan izpilda komandas, kuras pie tam ir uzģenerējuši cilvēki. Jā, tas ir ļoti jaudīgs rīks, bet pastāv arī citi viedokļi, kas apšauba “mākslīgā intelekta” terminoloģijas atbilstošu pielietojumu šajā gadījumā, jo par intelektu to varētu saukt tikai tad, ja tas ko darītu pēc sava prāta. Pagaidām apakšā tik un tā ir cilvēka radīts kods un algoritms.

    Bieži vien ir vērts pārskatīties pāris gadus atpakaļ, cik lielā mērā šie pravietiskie paziņojumi ir piepildījušies. Arī tajā pašā Pasaules Ekonomikas forumā pirms pāris gadiem izteiktie paziņojumi, šodien jau tiek “mīkstināti”. Piemēram attiecībā uz darba vietu automatizāciju. Pienāca solītais laiks un tā arī neviena no solītajām profesijām vēl gluži izzudusi nav, darbu automatizācija arī vēl ir tālu no skaļajiem paziņojumiem, roboti pār pasauli arī vēl nevalda :)

    Kristus
    22.01.2024 19:53
    Reply to  davix

    Nu zēni no apollo research esot veikuši pētījumu… palasi pats… īsumā: MI botam tika novērots “iekšējais monologs”… vēl, vācu byern paspārnē ir robots Ādams(esot arī Ieva), kurš sintizē raugu(aliņš, zinkā vācietim svarīga kvalitāte), izrādās tas to spēj labāk nekā bavārijas šņukuri… tā kā, pilnībā piekrītu dziļajam prātam…

    davix
    23.01.2024 09:21
    Reply to  Kristus

    tas, ka it kā MI spēj ko paveikt labāk nekā cilvēks, nenozīmē uzreiz to ka tas ir intelekts. Daudz ko dators var paveikt labāk, bet pagaidām pēc cilvēka iestatīta algoritma, kaut vai alu uzbrūvēt. Ja dators pats izdomātu, ka tagad otrdien necepšu picu, bet sākšu brūvēt alu, tad tas būs intelekts.

    Kristus
    23.01.2024 18:23
    Reply to  davix

    pats tu te piešķir intelektu kodam.. piekrītu par vārda “intelekts” aplamu lietojumu, bet ne jau par to dziļais prāts runā.. palasi kārtīgi un iepazīsties ar pētījumu, tur ir pierādīts tas, ka botam rodas “iekšējais monologs”, jeb botels apzināti maldina “saimnieku”, lai tik “saimnieks” tam turpina barot pieprasījumus… tas ir tikai sākums.. nesatraucies, tevi tas neskars, taču nav izslēgts, ka tavu kapakmeni pulēs robots dungodams adeli

    Krotow
    24.01.2024 14:43
    Reply to  Kristus

    Nez vai tas bots apjēgs, ko viņš dungo un kāpēc :P

    Kristus
    24.01.2024 20:39
    Reply to  Krotow

    apjēgs, jo ar to melodīju varēs piesaistīt pēdējo pieejamo biomasu, ko pārvērst enerģijā, lai varētu sevi barot :)

    Reklāma