Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” maina politiku un tās rīkus tagad varēs izmantot arī militārām vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) attīstība veicina daudzu nozaru izaugsmi, tostarp militārās jomas. Saistībā ar to uzņēmums “OpenAI” apstiprinājis, ka maina savu politiku un tā risinājumus varēs izmantot arī militārie klienti. Tiesa, pirms tam uzņēmums rūpīgi pārbaudīs katru gadījumu pirms dot apstiprinājumu.

    “OpenAI” uzsver, ka kompānijas politika liedz izmantot rīkus, lai kaitētu cilvēkiem, izstrādātu ieročus, veiktu novērojumus, ievainotu citus vai iznīcinātu īpašumu. Taču eksistē izņēmuma gadījumi, piemēram, valsts drošības stiprināšana, kas atbilst “OpenAI” misijai. Uzņēmums jau sadarbojas ar ASV Aizsardzības progresīvo pētījumu projektu aģentūru (Defense Advanced Research Projects Agency  – DARPA), lai veicinātu jaunu kiberdrošības rīku izveidi, nodrošinot atvērtā pirmkoda programmatūru.

    Reklāma

    Uzņēmums šo savu politikas atjauninājumu nav plaši reklamējis, taču katrā ziņā “OpenAI” tagad būs pielaidīgāks pret savas tehnoloģijas izmantošanu militāriem nolūkiem. Iepriekš uzņēmums skaidri uzsvēra, ka tā tehnoloģijas ir aizliegts izmantot “militāriem un karadarbības mērķiem”.

    Runājot par iespējamiem izmantošanas gadījumiem, “OpenAI GPT” platformas varētu būt ļoti noderīgas, piemēram, armijas inženieriem, kuri vēlas apkopot reģiona ūdens infrastruktūras gadu desmitiem ilgo dokumentāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.01.2024 12:51

    DARPA OpenAI vadībai izteica piedāvājumu no kura viņi nespēja atteikties ;)

    Last edited 3 months ago by Krotow
    Karlis
    16.01.2024 08:24

    Hmm. Tad varam būt mierīgi. Visi mērķi noteikti būs tikai militārie, un civilie varēs turpināt strādāt pie virpas un ražot PVN kā līdz šim.

    Paldies skyNet un Matrix par šo iespēju dzīvot mierā un saticībā.

    Reklāma