Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” atzīst, ka nav iespējams pilnvērtīgi apmācīt MI neizmantojot ar autortiesībām aizsargātus materiālus

    Jaunākie raksti

    Decembra beigās rakstījām, ka “The New York Times” iesūdzējis tiesā “OpenAI” un “Microsoft” par autortiesību pārkāpumiem. Šī nav vienīgā tiesas prāva, kurā abi uzņēmumi ir iesaistīti saistībā ar apsūdzībām par to, ka bez atļaujas izmantojuši citu cilvēku ar autortiesībām aizsargātu saturu, lai apmācītu lielo valodu modeļus. Taču, kā atzīst “OpenAI“, ir neiespējami apmācīt šos MI modeļus, neizmantojot ar autortiesībām aizsargātus materiālus.

    Uzņēmums skaidro, ka mūsdienās autortiesības “aptver gandrīz visu veidu cilvēka radīto saturu, tostarp bloga ierakstus, fotogrāfijas, komentārus, programmēšanas koda fragmentus, valdības dokumentus”. Taču “OpenAI” uzsver, ka apmāca savus lielo valodu modeļus, ievērojot autortiesību principus, kā arī piebilda, ka publiski pieejamu interneta materiālu izmantošana MI apmācībai esot godīga prakse.

    Reklāma

    Vienlaikus uzņēmums atzīst, ka vēl ir jāstrādā pie tā, lai atbalstītu satura radītājus laikā, kad mākslīgais intelekts tik strauji attīstās. Tāpat “OpenAI” uzsver, ka ļauj autortiesību īpašniekiem atteikties dalīties ar savu saturu un meklē citus abpusēji izdevīgus veidus, kā abām pusēm tomēr sadarboties.

    Saistībā ar autortiesību pārkāpumiem “OpenAI” un “Microsoft” iesaistīti vairākās tiesas prāvās. Abi uzņēmumi tiek apsūdzēti par atteikšanos maksāt autoriem par viņu darbu, vienlaikus veidojot miljardu dolāru vērtu nozari un gūstot milzīgu finansiālu labumu no ar autortiesībām aizsargātiem materiāliem. Abas kompānijas šīs apsūdzības pagaidām nav plaši komentējušas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    12.01.2024 14:10

    gan jau vienosies par cipara lielumu pirms 000000.

    Reklāma