Web Analytics
More
    Reklāma

    Slaveni mūziķi piekrīt, ka viņu balsis tiek izmantotas “Youtube” MI eksperimentam

    Jaunākie raksti

    Arvien aktīvāk mākslīgais intelekts (MI) ienāk arī mūzikas industrijā. Jau ir bijuši neskaitāmi gadījumi, kad ar šīs tehnoloģijas palīdzību tiek radīti skaņdarbi un uzdoti par slavenu mūziķu veikumu. Tiesa, ir atsevišķi mākslinieki, kuri piekrituši, ka viņu balsis tiek izmantotas MI eksperimentos. Tieši tāpēc “YouTube” laidusi klajā jaunu mākslīgā intelekta mūzikas rīku, kas ļauj satura veidotājiem izmantot slavenu mākslinieku balsis un radīt dziesmas.

    Uzņēmums eksperimentālos nolūkos palaidis rīku “Dream Track”, kas izstrādāts kopā ar “Google” meitasuzņēmumu “DeepMind”. Šai funkcijai ir potenciāls ienest milzīgas pārmaiņas nozarē, jo tas ir viens no pirmajiem reālajiem mēģinājumiem komercializēt MI radīto mūziku. Jaunā funkcija, ko “YouTube” palaida pagājušajā nedēļā, sākotnēji atsevišķiem lietotājiem ļaus izmantot mūziķu balsis un MI tehnoloģiju un radīt līdz 30 sekundēm garus skaņu celiņus.

    Reklāma

    Lai sāktu izmantot jauno funkciju, lietotājam jāieraksta sava ideja uzvednē un jāatlasa vēlamais izpildītājs. Kad tas izdarīts, būs iespēja izveidot oriģinālu “Shorts” skaņu celiņu ar atlasītā mākslinieka MI ģenerētu balsi.

    “Dream Track” rīks varētu būtu izšķirošs mūzikas industrijā, kurai sākotnēji bijušas sarežģītas attiecības ar mākslīgo intelektu. Vairāki mākslinieki sākumā bija šausmās par tehnoloģijas spēju tik augstā līmenī atdarināt viņu balsis. Šobrīd situācija kļuvusi mazliet mierīgāka, industrija ir kļuvusi pieņemošāka un atsevišķi mūziķi pat piedāvā izmantot savas balsis MI eksperimentiem. Piemēram, šim “Youtube” eksperimentam ar “Dream Track” piekrituši “savu balsi atdot” tādi slaveni mūziķi kā Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia un citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma