Web Analytics
More
    Reklāma

    “YouTube” sāks marķēt videoklipus, kuru izveidē iesaistīts mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) radītā satura apjoms ik sekundi turpina pieaugt. Ņemot vērā tehnoloģijas straujo attīstību, arvien grūtāk ir atšķirt neīstu saturu no reāla, radot pateicīgu augsni dezinformācijas izplatībai. Ņemot vērā MI satura straujo izplatību un riskus, ko tas var radīt, “Youtube” paziņojusi par plāniem marķēt videoklipus, kuru radīšanā iesaistīts mākslīgais intelekts.

    Uzņēmums norāda, ka šāds solis ir atbilde uz pieaugošo MI izmantošanu, lai radītu reālistisku saturu un tādā veidā maldinātu cilvēkus. Lai gan šobrīd nav pilnībā skaidrs, kur tiks novilkta robeža, kuri videoklipi būs jāmarķē, visticamāk, izmaiņas skars plašu satura apjomu. Marķējums būs jāliek ne tikai tiem videoklipiem, ko pilnībā veidojis mākslīgais intelekts, bet arī tādiem, ko MI varbūt tikai mazliet rediģējis.

    Reklāma

    “Youtube” min vairākus piemērus MI saturam, kas ievietots platformā, piemēram, slavenu dziedātāju pārveidoti skaņdarbi, kas izskatās un izklausās ļoti reālistiski vai saturs, kur personas uzdodas par slaveniem aktieriem un atdarina viņus. Nav gan aprēķināts, cik procentuāli lielu īpatsvaru no kopējā satura šobrīd sastāda MI garadarbi “Youtube” platformā.

    Vienlaikus kompānija brīdina, ka, ja lietotāji neuzliks marķējumus tur, kuri tie ir nepieciešami, saturs tiks noņemts, apturēta lietotāja dalība “YouTube Partner Program” vai piemērotas citas sankcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.11.2023 11:19

    Vairāk interesē kā Google noteiks, kuri darbi ir piemāksloti. Un vai par politiskajiem deepfake tiks ziņots drošības iestādēm?

    Reklāma