Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel gatavojas apsteigt Apple procesoru efektivitāti 2 gadu laikā, tomēr TSMC par to neuztraucas

    Jaunākie raksti

    Uzņēmuma Intel izpilddirektors Pets Gelsingers (Pat Gelsinger) paziņojis, ka nākamo divu gaidu laikā viņu radītie procesori spēs sasniegt un pat pārsniegt Apple ARM procesoru efektivitāti un jaudu.

    Šobrīd visai droši var apgalvot, ka TSMC, kas ražo Apple ARM procesorus, ir izdevies radīt ļoti efektīvas un jaudīgas mikroshēmas. Lielākais trumpis ir tieši enerģijas patēriņš, kas ļauj nodrošināt ļoti ilgu ierīču darbības laiku. Tikmēr Intel un AMD spēj sniegt lielāku jaudu, bet nespēj konkurēt ar efektivitāti.

    Reklāma

    Tomēr Intel uzskata, ka tas ir tikai laika jautājums, un jau 2025. gadā uzņēmums varētu atgūt savas pozīcijas tirgū. Tās noteikti nav zaudētas, bet ir zināms, ka efektivitāte noteikti nav Intel procesoru jājamzirdziņš. Tā varētu tikt uzlabota, pateicoties jaunajai N2 tehnoloģijai. Tikmēr TSMC neuztraucas par šādiem apgalvojumiem, jo uzņēmums ir pārliecināts gan par esošo N3 tehnoloģiju, gan arī viņu nākotnes N2 tehnoloģiju.

    Pat ja Intel izdotos radīt efektīvos procesorus, TSMC tik un tā savu kvalitāti un mezglu (angliski node) risinājumu uzskata par labāku. Tāpat TSMC spēlē par labu tas, ka ražotājs piegādā savas komponentes tādiem uzņēmumiem, kā Apple, AMD un Nvidia, nodrošinot stabilas pozīcijas tirgū. Papildu tam TSMC sadarbojas ar Intel, attīstot jauno procesoru arhitektūras.

    Katrā ziņā veselīga konkurence nozarē ļauj mums patērētājiem tikt pie labākajiem produktiem uz konkrēto brīdi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    21.10.2023 10:13

    > TSMC […] ir izdevies radīt

    TSMC nerada procesorus, viņi tos ražo. M(x) procesorus rada (izstrādā) Apple inženieri.

    Reklāma