Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” varētu būt sācis darbu pie mājas robotu izstrādes

    Jaunākie raksti

    Gada sākumā “Apple” nāca klajā ar skaļu paziņojumu, ka pārtrauc savu ilggadējo daudzmiljardu projektu “Apple Car”. Vienlaikus darbs pie tā kompānijas inženieriem sniedzis zināšanas un prasmes, lai turpinātu attīstīt citus autonomo sistēmu un robotikas projektus. “Bloomberg” ziņo, ka “Apple” šobrīd strādā pie diviem robotikas risinājumiem – viedā displeja robota un mājas robota.

    “Bloomberg” informē, ka uzņēmums sācis darbu pie mobilā robota, kas var sekot lietotājiem viņu mājās un palīdzēt ar dažādiem darbiņiem un klausīt komandām. Savukārt viedā displeja robots vai, kā citi to dēvē – robotizēta monitora roka – ir galda ierīce, un tās ideja ir atdarināt cilvēka galvas kustības un šādā veidā, piemēram, reaģēt videozvanu laikā.

    Reklāma


    Abi projekti atrodas vēl ļoti agrīnā izstrādes stadijā, un to gala rezultāts un pielietojums varētu būt arī pilnīgi atšķirīgs no augstāk pieminētā. Vienlaikus šie centieni ilustrē “Apple” virzību uz mākslīgo intelektu un to, ka uzņēmuma ir lieli plāni attiecībā uz šīs tehnoloģijas pielietojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.04.2024 20:20

    “Roka” varēs bīdīt peli kustības nodrošināšanai uzspiesto pilnekrāna reklāmu lapās un darba imitācijai kretīniskiem darba devējiem. Ir vēl viens pielietojums, taču par to citreiz.

    Last edited 24 days ago by Krotow
    Profs
    05.04.2024 21:47

    Zinot apple cenas iespējams lētāk būs no taizemes atvest kādu “bio robotu”, kas vēl taisīs ēst, tīrīs māju;) Un “mākslīgā intelekta” piesaukšana šobrīd jau paliek par palielu farsu – visi sacenšanas kur nu vairāk ieliks frāzi par mākslīgo intelektu, bet skarbā realitāte ir, ka joprojām viss darbojas pēc vecā if.. then… principa, kam apakšā ir apkopotie dati, liela enciklopēdija. Paprasot tam “mākslīgajam intelektam” kādu jautājumu, kas nav datubāzē un atbildi nesaņems. Atceros, ka pat pirms 30 gadiem uz datora varēja uzrakstīt kodu, kuru palaižot uz datora sāka zīmēt “mākslīgā intelekta” zīmējumus, bet šodien visi telefona ražotāji to pasniedz kā uber jaunumu:) Apple softs vispār ir tik aizvēsturisks – atceros, kā Jobs lielījās ar to, ka beidzot uz apple būs navigācija, kamēr es ar symbian telefonu to biju lietojis jau kādus 5 gadus iepriekš un pat offline režīmā ar multitasking, bet izskatās, ka šodien nevienam neinteresē fakti un tikai mārketings un iepakojums (jāpiekrīt, ka apple produktiem tas ir izcils un tas unboxings ir cool pieredze..)

    Reklāma