Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc auto projekta slēgšanas Apple atlaiž vairāk nekā 700 cilvēkus

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju milža Apple ambiciozais elektroauto projekts noslēdzās ar klusu paziņojumu par tā noslēgšanu – ambīcijas par pilnībā pašbraucošu auto rezultējās tieši nekādi, savukārt tagad seko paģiras, kompānijai atlaižot vairāk nekā 700 darbiniekus.

    Lielākās atlaišanas skāra Apple biroju Santaklarā, kur vismaz 371 cilvēks tika atbrīvots tieši no nodaļām, kas bija atbildīgas par neveiksmīgo Apple elektroauto projektu. Atlaišanas notika kopumā astoņos birojos un tiek ziņots, ka atlaisti arī cilvēki, kas strādājuši pie MicroLED displeju attīstības. Uzņēmumam bija ambīcijas ražot pašiem savus ekrānus tādām ierīcēm kā iPhone, iPad un citām, bet izskatās, ka tas tik drīz nenotiks.

    Atgriežoties pie mašīnas – Apple mērķis bija izstrādāt pilnībā pašbraucošu mašīnu. Izskanēja runas, ka viņu ambīcijas sniedzas pat tik tālu, ka mašīnā nebūtu ne stūres, ne pedāļu. Projektā tika ieguldīti lieli resursi, tomēr uzņēmums apjautā, ka tas patiesībā nemaz nav tik vienkārši un beigu beigās tam tika atmests ar roku. Lai arī Apple piedāvāja darbiniekiem pāriet uz citām nodaļām, kas attīsta citus produktus, visus paturēt nebija iespējams, tādējādi turpinoties tendencei, ka lielo tehnoloģiju milži veic masveida atlaišanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elpatelpa
    08.04.2024 00:36

    Masveida atlaišana nav masveida slepkavība – atlaistie turpina elpot un viņiem ir visas iespējas. Uz jebko.

    Reklāma