Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” uzlikto limitu dēļ lietotāji “gāž no kājām” konkurentu lietotnes

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas beigās Īlons Masks nāca klajā ar negaidītu paziņojumu, ka uzliek stingrus limitus satura piekļuvei “Twitter”. Ierobežojumi ir tiešām būtiski un ievērojami samazina lietotnē pavadīto laiku. Šie jaunumi arī jūtami uzkarsējuši temperatūru Latvijas “Twitter” telpā, kur lietotāju vidū valda liela neizpratne par šādu lēmumu, un aktuāli kļuvuši jautājumi par “Twitter” alternatīvām. Interese par to bija vērojama jau tad, kad Masks iegādājās “Twitter”, taču šķiet, ka šobrīd “pārcelšanās” uz konkurentu lietotnēm vēl nekad nav bijusi tik aktīva kā tagad. Šajā ziņā lielākie ieguvēji ir, piemēram, decentralizētas lietotnes “Mastodon” un “Bluesky”.

    Interese reģistrēties šajās lietotnēs šobrīd ir milzīga. To pierāda, piemēram, tas, ka “Bluesky” “uz laiku” pat apturējis jaunu lietotāju reģistrāciju pārslogotās sistēmas dēļ. Lai arī šobrīd lietotnē var reģistrēties tikai ar ielūgumiem, tas nav bijis šķērslis cilvēku pastiprinātai interesei par to. Uzņēmums ziņo, ka saskaras ar “rekordlielu” jauno lietotāju pieplūdumu, kā arī “pasliktinātu veiktspēju”.

    Reklāma

    Būtisku jauno lietotāju pieaugumu šobrīd piedzīvo arī otrs “Twitter” konkurents, decentralizēta lietotne “Mastodon“. Tā ir populārāka par “Bluesky” un jau iepriekš par to lielu interesi izrādīja lietotāji Latvijā. Ziņots, ka pēdējo dienu laikā tajā reģistrējušies vairāk nekā 26 tūkstoši jaunu lietotāju, kuru skaits turpina augt.

    Aicinājums pievienoties diskusijām kursors.social Mastodon serverī

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma